Puterea tamaduitoare a rugaciunii. Care este cea mai puternica dintre ele

1
De Cristina Tudor
20 nov. 2019

Rugaciunea este o practica intalnita de mii de ani si reprezinta o mare putere in viata aceluia care stie sa o rosteasca.

Pentru ca rugaciunea face minuni. Ne ridica vibratia si nu mai lasa loc si timp gandurilor de vibratie joasa, cum ar fi ura, invidia, razbunarea.

Rugaciunea este o forma de meditatie care actioneaza in profilul nostru energetic, facandu-ne mai buni.

Clay Routledge, un doctor in psihologie de la Universitatea de Stat din North Dakota, Statele Unite, a analizat rezultatele mai multor studii care demonstreaza efectele benefice ale rugaciunii.

„Religia este complicata. Poate fi atat buna, cat si rea pentru sanatatea unei persoane, depinde de mai multe variabile. Totusi, stiinta a dovedit in repetate randuri ca rugaciunea are efecte pozitive asupra indivizilor si societatii”, a consemnat doctorul psiholog.

Routledge aminteste de un alt studiu, in care subiectii au fost supusi unei experiente neplacute pentru a le creste gradul de agresivitate. De exemplu, cei care au fost rugati sa se roage pentru o persoana care i-a infuriat, au fost mai putin agresivi in reactie decat cei care au fost rugati sa se gandeasca la persoana care i-a scos din sarite. Cercetatorii au demonstrat ca rugaciunea reduce starile agresive, facandu-i pe oameni mai calmi si mai stapani pe propriile emotii.

Atunci cand oamenii se roaga pentru partenerul de cuplu, un prieten sau o ruda, devin mai iertatori fata de persoanele care au gresit fata de ei.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care se roaga pentru altii sunt mai putin vulnerabile cand vine vorba de efectele stresului asociat, de obicei, cu problemele financiare. Interesant a fost ca rugaciunea s-a dovedit eficienta in reducerea stresului numai atunci cand nu a fost centrata pe propria persoana, ci pe binele altui individ.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.