Regula de aur a celor 60 de secunde – Aplic-o in fiecare dimineata!

1
De Cristina Tudor
6 iul. 2018

Iti place sa fii organizata si sa functionezi dupa un set de reguli? Sau, dimpotriva, actionezi mai eficient daca reactionezi dupa impuls, insa ramanand fidela unei rutine? In ambele situatii, tine cont de aceasta regula de aur.

Cand iti bei cafeaua dimineata ori cand te pregatesti sa incepi ziua, acorda cateva minute pentru to do list. Pune acolo tot ce trebuie sa faci pana la finalul zilei si respecta regula de aur a celor 60 de secunde. Este cel mai important lucru de facut de pe lista cu taskuri ale zilei!

Nu conteaza cate treburi ai de facut pana seara, daca respecti regula de aur, la final de zi nu vei mai simti ca nu ai terminat o multime de lucruri. Nu vei mai simti acel sentiment de incomplet. Acel sentiment de treburi care nu au fost duse la bun sfarsit. Atat este de utila aceasta regula a celor 60 de secunde! Te invit sa o aplici in fiecare dimineata.

Regula de aur – in ce consta si cine a inventat-o

Autorul si expertul in fericire Gretchen Rubin a descoperit un truc incredibil, pe care l-a dezvaluit celor de la purewow.com, de ajutor cand trebuie sa te organizezi mai bine. Regula de aur a celor 60 de secunde te va ajuta sa progresezi. Vei simti acest lucru la scurt timp dupa aplicare.

In ce consta aceasta regula? Nimic mai simplu! Tot ce trebuie sa faci este sa treci pe to do list intai treburile care nu necesita mai mult de un minut pentru a fi facute. De exemplu, la aceasta “rubrica” pot intra telefoanele scurte pentru programari, spalatul vaselor, verificatul inbox-ului sau curatarea spam-ului. Trece pe lista cu activitati care necesita putin timp tot ce crezi ca poti face dimineata. In acest fel, treburile simple nu te vor mai stresa pe tot parcursul zilei.

Suna deja extrem de productiv, nu? O sa-ti dai seama singura ca nu este doar o senzatie. Scapand de micile obligatii care iti afectau programul, vei acorda mai multa atentie sarcinilor serioase. Vei avea un control mai mare asupra lucrurilor care chiar conteaza si nu te vei mai gandi ca nu ai raspuns unui e-mail sau ai plecat la serviciu si nu ai bagat mancarea in frigider. Sunt lucruri banale, pe care le poti face in mai putin de un minut, dar care iti salveaza timp pretios pentru celelalte sarcini.

Foto: Shutterstock.com