Primavara, sezonul perfect pentru a-ti organiza dulapul cu haine

organizarea dulapului cu haine
1
De Diana Mihaila
18 mart. 2019

In mod traditional, am fost obisnuiti sa facem ordine in casa primavara si toamna, cand hainele subtiri si cele groase se rotesc intre ele.

Profitam de curatenia de sezon sa scapam si de ce nu ne mai este de folos ori s-a deteriorat vizibil.

Daca tot iei la mana intreaga garderoba, uita-te cu atentie la ce pui la loc in dulap. Scoate ce este de dat, de donat, de vandut, de reutilizat sau de reciclat si fa cate o cutie sau cate un sac pentru fiecare categorie in parte. Iti va fi mai usor sa le gestionezi ulterior.

Si pentru ca tot sunt lucrurile scoase in mijlocul camerei si dressing-ul gol, incearca sa implementezi un sistem de depozitare care sa te ajute, nu sa te incurce. Sa ai toate hainele puse pe umeras si asezate in stive pe rafturi nu inseamna ca ai un dulap organizat.

O casa ordonata ar putea fi secretul unei relatii fericite

Poate sortarea pe categorii (bluze la bluze, pantaloni la pantaloni etc.) te ajuta sa faci mai rapid combinatii. Sau poate codarea cromatica. Ori pastrarea pe seturi.

Daca vrei sa scapi de tot de batai de cap in diminetile in care pleci la birou, aloca-ti cateva minute in week-end si formeaza outfit-uri in ton cu vremea si cu activitatile programate. Prinde umerasele ce formeaza o tinuta intre ele si oricat de lipsit(a) de energie ai fi la primele ore ale zilei, va trebui doar sa bagi mana o singura data in dulap, sa iei de pe bara hainele potrivite.

Treaba aceasta se traduce si in economie de timp si o mai buna organizare pe plan personal.

Pentru rafturi poti folosi regula lui U si regula lui L, in cazul in care iti place sa pastrezi imbracamintea in stive. Iar pantalonii care nu sunt de pus pe umeras ii poti depozita in zigzag, pentru a nu se mai destabiliza teancurile. Incepi cu ce varianta ti se pare mai facila!

Dozeaza-ti timpul: 4 metode eficiente pentru a te organiza mai bine

Apoi evalueaza daca metoda KonMari este pentru tine si in ce spatii o poti folosi sau daca te indrepti catre alcatuirea unei garderobe tip capsula.

Diana Mihaila este primul blogger-specialist in solutii de organizare din Romania, membru al International Association of Professional Organizers si consultant KonMari, celebra metoda japoneza dezvoltata de Marie Kondo. Pe 6 aprilie, organizeaza, la Hotel Sheraton din Capitala, primul mare eveniment din Romania dedicat exclusiv organizarii: casa, timp, buget, vacante.

Foto: Lilebuba Photography