Relatiile de prietenie din serialele preferate si ce putem invata din ele

1
De Roxana Dobrita
6 aug. 2018

Fie ca e vorba de o vecina nebuna, o colega de camera sau una de birou, relatiile de prietenie din serialele noastre preferate sunt, in mare parte, motivul pentru care le urmarim cu atata interes.

Iubirile romantice vin si pleaca sezon dupa sezon, dar dinamica dintre personajele principale si amicele acestora ne invata mult mai multe despre atasament veritabil si conexiune emotionala.

Monica, Phoebe si Rachel – Friends

Ne-am dorit un loc pe canapeaua din Central Perk din momentul in care Rachel (Jennifer Aniston), a navalit imbracata in rochie de mireasa in primul episod al indragitului sitcom. Au trecut mai bine de 14 ani de cat serialul s-a terminat, dar tot ne intoarcem la prietenia incredibil de stransa dintre cele trei personaje si ne dorim sa ne bucuram si noi, in viata reala, de un grup similar.

Grace si Frankie – Grace and Frankie

Sunt complet diferite ca personalitate, dar asta nu le opreste sa fie cele mai bune prietene si sa se bucure de o chimie si de o legatura la care majoritatea dintre noi doar viseaza. Ce ne-a placut in mod special este sa vedem un exemplu de prietenie atipic, intre doua femei trecute de prima tinerete, dar care isi traiesc viata cu o pasiune pe care nu o vezi cateodata nici la cei de douazeci de ani.

Meredith si Cristina – Grey’s Anatomy

Sandra Oh, cea care o interpreta pe Cristina, a parasit serialul de ani buni, iar show-ul nu a mai fost la fel din acel moment. Sigur, drame si prietenii se leaga si dezleaga constant cu fiecare episod care apare, dar nu sunt la fel de satisfacatoare si inspirationale ca prietenia dintre cele doua personaje. Fanii, pe buna dreptate, cer reintoarcerea Cristinei.

Lorelai si Sookie – Gilmore Girls

Cui nu i-ar placea o prietena care gateste senzational si cu care poti povesti cate in luna si in stele in timp ce-i savurezi preparatele? Ce norocosi am fi daca am avea fiecare dintre noi cate o Sookie in viata noastra.

Carrie, Samantha, Charlotte si Miranda – Sex and the City

Cele patru prietene au intruchipat notiunea de #SquatGoals inainte ca aceasta sa fie un trend. Nimeni nu te poate ajuta sa navighezi nisipurile miscatoare ale relatiilor mai bine decat cele mai bune prietene.

Buffy si Willow – Buffy the Vampire Slayer

Gaseste-ti o prietena alaturi de care poti lupta impotriva raului si poti salva lumea. Abia asta poate fi cu adevarat numita prietenie adevarata, la bine si la (foarte) greu.

Serena si Blair – Gossip Girl

Cele doua au avut o prietenie cu suisuri si coborasuri de-a lungul anilor, dar oricate lucruri au intervenit in relatia lor, despartindu-le sau indepartandu-le, intotdeauna si-au gasit drumul inapoi una catre cealalta.

Marnie si Hannah – Girls

Fetele din Girls nu s-au inteles intotdeauna perfect (ca-n viata, de altfel), dar Marnie s-a ridicat la inaltimea asteptarilor de fiecare data cand Hannah avea cea mai mare nevoie de ea. Pentru ca despre asta este prietenia pana la urma: sa stii cand sa lasi totul in spate si sa fii acolo pentru cea mai buna prietena a ta.

Foto: PR