Shawn Mendes despre cum meditatia i-a transformat relatia de iubire si imaginea de sine

1
De Teodora Tirca
30 iun. 2021

Acum doi ani si jumatate, starul canadian a inceput sa foloseasca meditatia pentru a-si imbunatati relatia cu cei din jur si cu el insusi, iar acest lucru i-a transformat viata.

In 2019, intr-o perioada agitata din viata sa, Shawn a primit o recomandare de la iubita lui la fel de ocupata, Camila Cabello. Ea i-a spus sa-si descarce aplicatia Calm, care sa-l ajute sa-si regaseasca linistea sufleteasca, a povestit el pentru Vogue.

„Cu siguranta mai incercasem de cateva ori sa fac meditatii urmarind videoclipuri de pe Youtube, dar m-am apucat cu adevarat de asta acum doi ani si jumatate, cand treceam printr-un moment foarte dificil si sufeream de anxietate”, a povestit Mendes. Dupa 30 de zile de meditatii ghidate cu unul dintre cei mai populari instructori ai aplicatiei, Jeff Warren, Mendes a devenit fan. „M-a dus dintr-un loc de frica si anxietate intr-un loc in care mi-am dat seama ca nu pot ajunge nicaieri daca nu am compasiune pentru mine”, a adaugat el.

5 feluri in care poti scapa de un gand negativ care nu te lasa in pace

Acum, doi ani mai tarziu, Mendes lanseaza propria serie impreuna cu Cabello pentru Calm, intitulata „Breathe Into It”, ce contine 24 de sesiuni in care cei doi vorbesc despre experientele lor in depasirea anxietatii si cultivarea unui sentiment de iubire de sine si recunostinta. Pentru Mendes, aceasta este o oportunitate nu doar de a destigmatiza conversatiile despre sanatatea mentala, ci si o oportunitate de a incetini.

El va darui, de asemenea, mii de abonamente gratuite la acest program tinerilor activisti si liderilor din diverse organizatii, precum Movement Voter Fund si Fundatia Shawn Mendes.

„Multi tineri nu si-ar putea permite un abonament, deci sper ca oferindu-le instrumentele necesare pentru un an, ii voi ajuta sa se regaseasca pe ei insisi si sa decida daca vor continua sau nu”, explica Mendes. „Oamenii sunt dispusi sa incerce ceva atunci cand este accesibil pentru ei, asa ca vom continua sa facem cunoscut acest program care sper sa-i ajute in calatoria lor spre vindecare si stare de bine”, a continuat starul.

In timpul interviului, Shawn a fost intrebat despre legatura dintre mindfulness si dezvoltarea relatiei sale de iubire cu Camila Cabello.

„Daca nu ar fi fost meditatia si tehnicile de mindfulness in viata noastra, nu cred ca relatia noastra ar fi durat. Meditatia m-a invatat sa fiu prezent, sa-mi ascult cu adevarat partenera si sa am argumente constructive, nu sa caut sa am dreptate intotdeauna. Iar pe ea o ajuta, de exemplu, sa-mi atraga atentia atunci cand o fac sa se simta intr-un anumit fel, pentru ca eu sa-mi corectez comportamentul. Fara meditatie, probabil ca as fi luat o pozitie defensiva si probabil ca certurile ne-ar fi distrus relatia.

5 semne ca esti perfectionista in relatia de cuplu si cum te afecteaza negativ acest lucru

Cred ca atentia si meditatia ne-au ajutat sa ducem relatia intr-un loc de onestitate si dragoste, astfel ca lucrurile sa nu scape niciodata de sub control. Nu suntem perfecti si avem certurile noastre ca in orice relatie, dar lucrurile nu capata niciodata proportii uriase, pentru ca nu-i permitem ego-ului nostru sa ne desparta”, a raspuns Mendes.

Daca vrei si tu sa-ti pui ordine in ganduri si in viata cu ajutorul meditatiei, dar nu stii de unde sa incepi, iti recomand programul 28 de Meditatii Ghidate, conceput de Andreea Raicu si Rupda.

Pret pachet 297 lei, shop.andreearaicu.ro

Indiferent daca esti incepatoare sau ai ceva experienta cu meditatia, acest program impartit pe capitole, in functie de nevoile tale („Relaxare”, „Sa te simti in siguranta”, „Iubire si iubire de sine”, „Incredere” etc.) te va ajuta sa traiesti o viata de care sa fii mandra.

Foto: Instagram/@shawnmendes