Studiile spun ca tinerii se casatoresc tarziu, iar acesta nu este un lucru rau

1
De Irina Constantin
24 aug. 2019

Milenialii merg la mai putine intalniri, au relatii sexuale mai rar si se casatoresc mult mai tarziu decat generatiile dinaintea lor.

„Iubirea lenta” (slow love) pare sa fie un nou concept inventat de tineri, fara sa isi dea seama. Expertii spun ca milenialii si relatiile amoroase reprezinta un subiect foarte interesant. Chiar mai mult, adultii ar putea avea multe de invatat!

Timpul petrecut in fata ecranelor a crescut, iar retelele sociale sunt omniprezente. Tinerii sunt anxiosi si au parinti toxici care le supravegheaza fiecare miscare. Unii experti spun ca, din toate aceste motive, milenialii nu mai stiu sa aiba relatii sanatoase si serioase.

Astrologie: Cele 3 zodii cu care vei avea relatii toxice

Cu toate acestea, Helen Fisher, autor si antropolog, spune ca, din contra, tinerii pun atat de mult pret pe relatii implinite incat nu se multumesc cu putin.

Media de varsta la care generatia tanara din prezent se casatoreste este de 28 de ani, in comparatie cu anii ’80, cand tinerii de 22-24 de ani erau deja proaspat insuratei.

Acest lucru arata ca milenialii trateaza relatiile amoroase cu seriozitate, selectandu-si partenerii cu grija. „Este posibil ca generatiile actuale sa construiasca un drum mult mai sigur catre o viata amoroasa fericita decat predecesorii lor”, explica Dr. Fisher.

Multi mileniali spun ca exista o multime de aspecte importante care trebuie sa fie luate in considerare inainte de casatorie. De aceea, dureaza mai mult pana cand hotarasti sa mergi la altar cu partenerul.

Ce-as fi vrut sa stiu despre relatii la 20 de ani

„Cu totii avem de invatat de la persoanele care nu isi irosesc timpul cu lucruri sau relatii care nu aduc implinire!”

Studiul despre viata amoroasa a milenialilor ne invata ca nu este nimic superficial sau neserios in relatiile lor, ci pur si simplu acestea au alta dinamica. Tinerii vor sa stie cat mai multe despre potentialii parteneri inainte de a investi sentimente si efort.

Cele 5 stadii ale unei relatii de iubire

„Pe vremuri, mergeai la o cina pentru prima intalnire. Acum, acest lucru este scump si ocupa prea mult timp. Milenialii se asigura ca sunt compatibili cu potentialul partener inainte sa investeasca intr-o prima intalnire oficiala.”

Pe langa latura sexuala, milenialii pun pret si pe aspectul financiar si pe educatie. „Trebuie sa fii compatibil cu partenerul din multe puncte de vedere. Conteaza educatia si situatia materiala. Cand vrei sa construiesti o viata cu cineva, sa iei un credit, sa cumperi un apartament, trebuie sa te asiguri ca aceste lucruri sunt fezabile”, explica o tanara de 24 de ani.

Generatia Z pare sa ii urmeze pe mileniali

Urmatoarea generatie de tineri pare ca va avea aceeasi mentalitate in ceea ce priveste relatiile amoroase, iar specialistii considera acest lucru ca fiind unul pozitiv.

„Iubirea este fragila si este bine ca tinerii din ziua de azi sunt selectivi. Cu cat acorda mai multa atentie gasirii unui partener potrivit, cu atat vor fi mai fericiti”, concluzioneaza Dr. Fisher.

Foto: Shutterstock.com