Te-a cerut in casatorie si nu stii daca sa ii spui „Da”?

cerut in casatorie
1
De Roxana Harcovei
4 oct. 2018

Astazi este momentul sa-ti dai seama daca “cel ales” este intr-adevar “alesul”. Daca te-a cerut si ai dubii cu privire la alegerea pe care trebuie sa o faci, inseamna ca el nu este de fapt cel potrivit pentru un pas atat de important.

Decizia ta trebuie luata inteligent si fara regrete. Hai sa trecem direct la subiect si sa vorbim in detaliu despre lucrurile peste care nu poti trece cand vine vorba de o asemenea decizie.

Este extrem de posesiv

Un barbat care nu are incredere in tine iti va pune mereu restrictii, indiferent cat de loiala i-ai fi sau cat de mult l-ai iubi, iar intr-un final frustrarile amandurora vor distruge ultimul strop de loialitate si incredere reciproca. Te va opri din a face lucruri normale in viata din cauza propriului egoism si nu va contribui deloc la sustinerea dezvoltarii tale. Orice barbat care se comporta in felul acesta are potentialul de a-ti distruge viata. Nu ar trebui sa te casatoresti cu el numai ca sa regreti apoi. Un barbat care te iubeste iti va acorda libertatea de a alege si iti va darui incredere.

O faci doar pentru ca este foarte bun la pat

Nu trebuie niciodata sa te casatoresti cu cel cu care ai avut parte de cel mai bun sex, dar atat. De fapt, sexul in sine nu te face sa te simti iubita. Este o placere de moment, care nu are nicio relevanta pe termen lung daca relatia nu este construita pe o temelie sanatoasa. Inceteaza sa crezi in mituri si teste stupide de compatibilitate. Nu, sexul nu este cel mai important lucru dintr-o relatie. El vine ca un bonus, este rezultatul iubirii si al intelegerii reciproce in situatiile de criza. Atata timp cat nu exista respect si intelegere, nu exista nici iubire, prin urmare sexul nu rezolva lucrurile dintre voi, ci doar va indeparteaza pentru o perioada scurta de timp de la problemele pe care le aveti cu adevarat de rezolvat. Oamenii au doua nevoi mari in viata. Prima este sa inlature durerea, iar a doua sa simta placere. Are sens?! Uneori se lasa condusi de aceste tentatii uitand de ratiune si lasandu-se ghidati de emotiile proprii.

Nu-si asuma responsabilitatea pentru nimic

Oamenii care gasesc scuze pentru aproape orice sunt oamenii care nu isi asuma faptele, greselile si comportamentele lor. Toate lucrurile si imprejurarile din jurul lor sunt vinovate pentru deciziile pe care ei insisi le-au luat. Un astfel de barbat nu poate fi responsabil si nu cred ca iti doresti sa dea vina pe tine pentru greselile pe care el le-a facut.

Este baiatul mamei

Are o relatie foarte apropiata cu mama? Asta e o sabie cu doua taisuri. Desi este grijuliu, iubitor si intelegator, mama lui il va influenta nu numai in cariera, ci si in viata amoroasa. Daca te gandesti sa-i dai o sansa si sa-l pui sa aleaga intre tine si mama sa, pregateste-te pentru un raspuns care s-ar putea sa nu-ti placa. Un astfel de barbat nu va putea fi independent in a alege si a face lucrurile asa cum le simte el, ci va astepta intotdeauna acordul mamei sale si va cauta sa o vada pe mama lui in tine, neintelegand ca tu esti unica si diferita fata de mama lui si ca faci lucrurile asa cum simti si cum ti le doresti tu.

Poate este prea devreme

Poate ai, pur si simplu, nevoie de timp. Poate vrei sa iti traiesti viata. Poate nu ai vazut si facut suficiente lucruri pana acum. Investeste in tine cat poti de mult si nu te grabi sa iei o asemenea decizie. O relatie are nevoie de timp investit, pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere pentru tine.

Cred ca tu, draga mea, stii cel mai bine cand e momentul potrivit sa iei o asemenea decizie pentru ca tu esti singura care simte ce isi doreste cu adevarat.

Foto: Shutterstock.com