Cele 4 tipuri de intuitie si cum sa o accesezi pe fiecare

1
De Irina Constantin
22 apr. 2022

Vocea interioara, instinctul sau semnele de la Univers. Toate se refera la intuitie, instrumentul extraordinar pe care cu totii il avem la dispozitie.

Intuitia poate fi destul de greu de identificat. Multe dintre noi se confrunta cu intrebari de tipul: „de unde stiu ca imi vorbeste intuitia si nu o alta parte din minte?” sau „daca, de fapt, fricile ma fac sa fug din anumite situatii, si nu intuitia?”.

Desi este un instrument complex si pe alocuri complicat, intuitia noastra este unul dintre cele mai de pret daruri. Ea ne poate ghida subtil prin viata, tinandu-ne departe de ceea ce nu este pentru noi si ducandu-ne mai aproape de ceea ce conteaza cu adevarat.

Pentru a accesa mai usor intuitia ta, trebuie mai intai sa stii ca ea este de mai multe feluri si se simte diferit. Iata cum!

Cele 4 tipuri de intuitie pe care le poti accesa

1. Instinctul

Primul nivel de intuitie este instinctul sau asa-numitul gut feeling. Acesta este responsabil cu a te tine in viata, in siguranta, ferindu-te de potentiale pericole. De regula, majoritatea oamenilor asociaza intuitia cu acest prim tip, insa inteligenta noastra intuitiva este mult mai complexa decat atat.

Instinctul este, de obicei, un sistem simplu si binar: fie te poarta intr-o directie, fie iti spune sa te indepartezi. Este extrem de util in situatii de viata si moarte sau in contexte cu potentital periculos, insa nu este intuitia pe care e bine sa o asculti cand vine vorba de lucruri mai complicate.

Cum sa-ti conturezi trasaturile ca un make-up artist. Alegerea nuantelor ideale si tehnica perfecta

2. Inteligenta inimii

Un alt nivel de intuitie este asa-zisa inteligenta a inimii. Este partea din tine care iti sopteste cu blandete ce sa faci si ce sa spui in situatii delicate. Te ghideaza cu iubire, compasiune si curaj, spunandu-ti ce sa faci atunci cand iti este frica sa te deschizi sau sa te arati vulnerabila. Acest tip de intuitie te ajuta sa gasesti raspuns la intrebari complexe, precum „Este viata mea plina cu iubire? Simt bucurie destul de des? Ce as face daca nu mi-ar fi teama? Cum pot sa imi descopar adevaratul potential?”.

3. Puterea de vizionar

Fiecare dintre noi are superputeri. Trebuie doar sa ne dam voie sa le descoperim, iar acest tip de intuitie exact asta face. Este partea care te conecteaza cu ceea ce nu se vede in plan fizic. Este energia care iti ofera creativitate, viziune si siguranta in decizii.

Puterea de vizionar este partea din tine care te ajuta sa vii cu cele mai inventive idei si care iti permite sa experimentezi momente de tip „aha!”. Ea raspunde la intrebari ca „Ce solutii si ce posibilitati exista? Este ceva ce am omis? Ce visuri am pentru mine si inca nu m-am lasat sa le urmez?”.

Cuvintele cu care Meghan Markle a provocat neliniste in familia regala: ce a spus inainte de nunta cu Harry

4. Conexiunea la intelepciunea universala

Nivelul 4 din toate aceste tipuri de intuitie are de a face cu intelepciunea universala, cu constiinta si cu awareness-ul. Este vorba despre acea parte din tine care simte totul autentic si intelege ca totul are un sens.

Fiecare experienta prin care treci este valoroasa si pune o caramida la constructia ta numita viata. Iar cand simti asta prin toti porii, stii ca ai atins nivelul conexiunii la intelepciunea universala. Este un loc din care totul pare mai usor!

Foto: depositphotos.com