Cuvintele cu care Meghan Markle a provocat neliniste in familia regala: ce a spus inainte de nunta cu Harry

1
De Maria Constantin
17 apr. 2022

Meghan Markle n-a fost pe placul familiei regale de la inceputul relatiei cu Printul Harry. Ambitia si nerabdarea ei nu au fost bine privite la Palatul Buckingham.

In 2017, cand au anuntat ca s-au logodit, Printul Harry si Meghan Markle au acordat un interviu pentru BBC in care au povestit cum s-au cunoscut, cum a decurs cererea in casatorie si ce planuri de viitor aveau. Viitoarea ducesa de Sussex a dezvaluit atunci ca va renunta la cariera sa de actrita pentru a se muta permanent in Marea Britanie si sa preia noul rol de membra a familiei regale.

In perioada in care a detinut titlul si indatoririle regale, Meghan si-a asumat mai multe proiecte si actiuni caritabile, folosindu-si in mai multe randuri platforma online pentru a sprijini o miscare pozitiva. Ea a asigurat, totodata, patronajul unor cauze care o pasionau, incluzand artele, educatia si sprijinul pentru femei si ingrijirea animalelor.

Cu toate acestea, atitudinea sa tenace si entuziasmul debordant pus in slujba schimbarilor majore nu au fost mereu pe placul familiei regale, noteaza Marie Claire.

Meghan era prea nerabdatoare

In cartea pe care urmeaza sa o publice, „The Palace Papers: Insider the House of Windsor, the Truth and the Turmoil”, scriitoarea Tina Brown, specializata in tematica monarhiei, sustine ca Meghan Markle a fost mereu hotarata sa-si arate dedicarea pentru schimbarile pozitive in societate – iar asta cat mai repede.

Cu doar cateva luni inainte de nunta sa cu Harry, Meghan a participat la un eveniment al Fundatiei Regale alaturi de Printul William si Kate Middleton. Ea a spus atunci ca doreste sa produca o mare schimbare cu eforturile sale caritabile, insa comentariul ei inocent si bine intentionat nu le-a picat prea bine celorlalti membri ai familiei regale care erau adeptii unei abordari mai lente in aceasta directie.

„Cred ca Meghan a simtit ca se poate implica si schimba tot. Sincer, ar fi facut o treaba buna sa schimbe lucrurile din jurul ei, dar cel mai derutant a fost faptul ca era foarte nerabdatoare. Ar fi putut sa stea deoparte un an si apoi sa vina cu un plan mare”, a scris Tina.

Un cosmar absolut

Potrivit cotidianului The Telegraph, cuvintele rostite de Meghan au provocat neliniste la Palatul Buckingham. „Cred ca pentru o femeie care avea o cariera de inalt nivel in SUA, o femeie profesionista la 35 de ani, sa se confrunte cu Palatul trebuie sa fi fost un cosmar absolut”, a mai scris Tina Brown.

De ce nu a fost invitata Meghan Markle la nunta surorii ducesei Kate, Pippa Middleton

„Meghan a stiut ce vrea. Probabil cele mai multe dintre ideile ei erau constructive si bune – dar ar fi trebuit sa treaca prin aceasta cultura sclerotica. Si sa traisca intr-o ierarhie, ceea ce ea nu a facut niciodata”, explica autoarea.

Departe de familia regala

Printul Harry, in varsta de 37 de ani, si Meghan Markle (40 de ani) au anuntat in ianuarie 2020 ca renunta la indatoririle lor regale. Dupa doua luni, ei s-au mutat in Montecito, California, cu fiul lor, Archie, acum in varsta de doi ani. O sursa a declarat atunci pentru Us Weekly ca Printul William (39 de ani), a fost luat prin surprindere de decizia fratelui sau.

Dupa ce au parasit familia regala si s-au mutat in Statele Unite, ducele si ducesa de Sussex au lansat Archewell, o organizatie dedicata schimbarii culturale sistemice, si au semnat un contract cu Netflix pentru a crea documentare, programe pentru copii si filme care sa informeze si sa ofere o speranta.

Foto: Instagram/@theroyalfamily