Cum recunosti un vampir energetic? Motivul pentru care anumite persoane te lasa fara energie

1
De Alice Papuc
22 apr. 2023

Invata cum sa recunosti acei oameni care iti fura energia. Nu lasa energia negativa a unei persoane sa te afecteze si pe tine!

Este momentul sa faci un pas in spate si sa iti analizezi mai bine relatiile din viata ta. Sunt acestea relatii toxice, care te lasa fara energie? Te simti secatuita, fara vlaga si coplesita de energia negativa a celor din jur? S-ar putea sa ai de-a face cu o persoana care actioneaza asemenea unui vampir energetic. In acest articol iti povestesc cum sa recunosti trasaturile unui vampir energetic. Iar daca vrei sa inveti  sa faci diferenta intr-o relatie toxica si una sanatoasa, te invit sa participi la Workshopul interactiv Relatii Toxice vs. Relatii Sanatoase.

470 lei, redus de la 1.410 lei, shop.andreearaicu.ro

Ce este un vampir energetic?

Probabil ai observat cum energia dintr-o camera se poate schimba in mod natural atunci cand o persoana paseste in respectiva incapere. Fiecare om aduce cu sine o anumita energie pe care o transmite persoanelor dragi, apropiate, colegilor cu care interactioneaza sau chiar persoanelor straine.

Vampirul energetic este o persoana care nu poate prospera decat atunci cand se hraneste cu energie de la cei din jur. Practic, acesta „fura” energia, lasandu-i pe cei din jur secatuiti. Acest lucru poate fi inclusiv involuntar, persoana in cauza fiind, la randul ei, trecuta prin anumite experiente de viata mai putin placute.

Cum recunosti un vampir energetic? Cum te poate afecta energia negativa a unei persoane si pe tine?

1. Confuzia

Ti se poate intampla sa te simti confuza si sa nu stii ce sa faci intr-o anumita situatie. Poti simti acest lucru atunci cand interactionezi cu un vampir energetic sau atunci cand esti intr-un loc incarcat de energie negativa/vibratii joase, precum un casino, un bar sau orice alt loc in care se practica abuzul de substante.

Cum sa faci un „detox” al relatiei de cuplu pentru o conexiune mai puternica si o viata fericita impreuna

2. Te simti coplesita

Atunci cand interactionezi cu un vampir energetic, incepi brusc sa te simti blocata. Acesta iubeste drama si se plange la nesfarsit. Iti doresti doar sa evadezi din acea situatie. Corpul si mintea ta intra in acel mod de „lupta sau fugi”. Este normal sa primesti semnale din interiorul tau atunci cand ceva nu este bine. Te vei simti extenuata chiar si atunci cand vei manca sanatos si te vei odihni suficient, totul fiind „aparent fara motiv”.

3. Primesti ultimatumuri

Vampirul energetic se va folosi de firea ta buna si de sentimentele de vinovatie pe care le experimentezi. Ultimatumurile sunt o metoda eficienta pentru ca vampirul energetic sa castige exact ceea ce isi doreste. Acesta va face pe martirul si nu isi va asuma niciodata responsabilitatea intr-o anumita situatie. Cateva exemple concrete:

„Nu pot sa traiesc fara tine. De tine tine sa intelegi acest lucru!”

„Daca ma iubesti, ai face…”

Aceste fraze sunt folosite atunci cand lucrurile nu decurg dupa bunul plac al persoanei in cauza, astfel ca apeleaza la santajul emotional si profita de compasiunea ta. Treptat, acest lucru te seaca de energie si de voie buna.

4. Ajungi sa spui „da”, chiar si atunci cand nu iti doresti sa faci acest lucru

Ajungi sa te conformezi cu anumite lucruri doar de dragul de a face parte din multime. Spui „da” chiar si atunci cand iti doresti sa spui „nu”, iar apoi nu intelegi de ce ai facut acest lucru. In final, ajungi sa te pierzi pe tine. Esti furioasa, te simti manipulata si ai langa tine doar oameni care te extenueaza.

Cum poti sa spui „NU” fara sa jignesti pe nimeni. 5 fraze inteligente, care te vor scapa de situatii neplacute

5. Poti ajunge sa experimentezi depresia

Este de la sine inteles ca atunci cand esti inconjurata de persoane negative, persoane nesigure si care nu te ajuta sa evoluezi, incepi sa nu mai vezi viata cu aceiasi ochi. Poti ajunge sa experimentezi stari de anxietate sau chiar de depresie.

Cum stii ca ai de-a face cu o persoana toxica? 10 indicii importante

6. Dureri fizice

Ai observat ca oamenii care nu sunt fericiti cu viata lor tind sa experimenteze inclusiv dureri fizice? Acest lucru se intampla pentru ca gandurile noastre au puterea de a deveni realitate. Invata sa iti protejezi energia si sa faci ceea ce esti bine pentru tine, nu doar pentru cei din jur!

Foto: Freepik.com