Vindeca-ti subconstientul. 3 tehnici simple pentru a smulge negativitatea din radacina

1
De Cristina Tudor
28 mai 2020

Poti face asta. Puterea este la tine.

 

Mintea subconstienta este precum memoria laptopului – aceasta salveaza orice informatie pe care o alimentezi. Nu face discriminari intre informatiile utile si informatiile gresite sau care nu iti sunt necesare. Ea salveaza totul.

Mintea subconstienta invata prin repetare – asadar, daca este alimentata de aceleasi informatii de mai multe ori, ea continua sa le rescrie pana cand informatiile sunt complet inregistrate. Si da, astfel de informatii sunt mai greu de sters. Cea mai buna si eficienta tehnica de a modifica modelele mintii subconstiente negative este constientizarea.

Ce ai de facut: trebuie sa devii constienta de tiparele subconstiente.

Constientizarea este un obicei si cu cat il practici mai mult, cu atat el devine o a doua natura. Urmatoarele tehnici sunt extrem de utile in dezvoltarea constientizarii proceselor fizice si mentale:

1. Urmareste-ti constient gandurile

Scopul tau este sa te detasezi de gandurile tale pentru cateva momente si sa le privesti ca un observator neutru. Aceasta practica te poate ajuta sa constientizezi modelele de gandire negativa. Vei pune la indoiala anumite lucruri si, prin aceasta practica, vei schimba gandurile negative in mod constient cu unele pozitive.

Ce poti face: stai confortabi, respira adanc si linisteste-te. Incepe sa intelegi ce gandesti fara sa te implici prea mult. Daca anumite ganduri produc emotii puternice in tine, simte acele emotii in loc sa incerci sa suprimi gandurile.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.