Un scurt ghid pentru a atrage pacea in viata ta in zilele in care te simti pierduta

1
De Cristina Tudor
10 oct. 2021

Niciun gand nu are putere asupra ta. Tu esti cea care detine puterea.

Iar atunci cand te identifici cu gandul si crezi in el, ajungi sa ii dai putere. Nu-i mai face asta sufletului tau, nu merita. El merita liniste si fericire, pace si zen. Urmatoarele cinci sfaturi sunt, de fapt, cinci lectii cheie pe care ar fi bine sa le inveti pentru a te detasa de toate gandurile negative si a experimenta pacea continua:

1. Invata sa vezi gandurile ca ganduri si doar atat

Repeta-ti non stop „Eu nu sunt gandurile mele”. Primul si cel mai important pas spre a-ti revendica pacea este sa creezi un cer albastru intre tine si minte si sa iti vezi gandurile ca pe ceva exterior, nu ca pe un element din tine. Gandurile sunt precum niste nori care plutesc pe cerul vast. Acesti nori vin si pleaca. Sunt temperari si nu afecteaza in niciun fel cerul. Fiecare nor este binevenit. Cerul nuare preferinte si ramane neatins de puterea norilor. La fel este si mintea.

Gandurile se schimba constant, insa constiinta ta ste ca cerul – vasta si neschimbata.

2. Nu da vina pe tine pentru gandurile pe care le ai

Nu te judeca, nu te invinovati pentru gandurile pe care le ai. Nu este nimic gresit la tine, cu totii avem momente mai putin frumoase. Mintea face parte din tine, la fel ca bartele si ochii. Ce trebuie, insa, sa stii: gandurile tale nu sunt personale. Acestea fac parte din programarea ta, din conditia umana.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.