Vrei sa iti schimbi jobul in pandemie? Iata cum gasesti oportunitatea perfecta!

1
De Irina Constantin
15 sept. 2020

Te gandesti de multa vreme sa faci o schimbare, insa pandemia ti-a dat planurile peste cap?

Fie ca te intrebai cum ar fi sa gasesti un job mai interesant sau deja aveai scenariul demisiei regizat deja in minte, probabil ca pandemia ti-a stricat orice fel de plan. Ce-i drept, este dificil sa iti depui demisia pe Zoom si sa pleci din companie cand toata echipa lucreaza de acasa, sub conditii de stres.

5 semne ca 2020 este anul in care trebuie sa iti schimbi jobul

De aceea, probabil ca ai renuntat temporar la planul de a pleca, gandindu-te ca vei mai putea rezista cateva luni. Ei, bine, acum ca perioada de autoizolare a luat sfarsit si lucrurile au inceput sa revina, treptat, la normal, este timpul sa reiei planul. Nu trebuie sa ramai in acelasi loc, daca acesta iti creeaza disconfort, iar demisia reprezinta un gand pe care il ai zi de zi.

Cum te pregatesti pentru o schimbare de job in pandemie?

1. Actualizeaza-ti CV-ul

Indiferent de cat timp lucrezi in compania actuala, probabil ca nu ti-ai mai modificat CV-ul de cand te-ai angajat. Ar fi bine sa treci din nou peste fiecare categorie din Curriculum Vitae si sa actualizezi informatiile de acolo.

Daca nu lucrezi intr-un domeniu care sa solicite exclusiv un CV standard, model Europass, evita pe cat posibil acest format rigid si fara personalitate. Realizeaza-ti un CV format PDF, in care sa incluzi linkuri, referinte, portofolii si alte detalii esentiale pentru industria ta. Pregateste si un CV in format fizic, in cazul in care vei fi invitata la un interviu, insa axeaza-te pe varianta online.

2. Fii deschisa si flexibila

Dupa ce ai facut un update CV-ului tau si ai aplicat pentru mai multe pozitii, este timpul sa te pregatesti de interviuri. Incearca sa lucrezi spre a fi cat mai deschisa si spre a avea o mentalitate cat se poate de flexibila. Aceste doua caracteristici sunt cautate tot mai mult in ultima perioada, dar mai ales in contextul actual.

Cele mai solicitante joburi pentru inima femeilor: Meseriile care te pot imbolnavi

Angajatorul va dori sa primeasca in echipa lui o persoana cu viziune, care sa imbratiseze noi idei si sa se adapteze usor la modificarile necesare. In plus, si tu vei dori sa te adaptezi cu usurinta la schimbare si sa gasesti solutii inteligente, la probleme actuale.

Pe de alta parte, chiar daca vei arata disponibilitate si flexibilitate, nu face afirmatii care sa nu fie conforme cu limitele tale. S-ar putea sa te deranjeze mai tarziu, cand vei observa ca ai spus un „da” raspicat acolo unde ai simtit, de fapt, sa spui „nu”.

3. Comunica sincer cand vine vorba de limite si conditii de lucru

Inainte de a bate palma cu angajatorul, asigura-te ca fiecare dintre voi a inteles perfect termenii colaborarii. De exemplu, pe vreme de pandemie este necesar sa intelegi clar daca vei lucra de la birou sau de acasa. Daca ambele variante sunt acceptate, afla in ce masura poti ramane acasa si cate zile pe saptamana trebuie sa lucrezi de la sediul companiei.

In plus, daca urmeaza sa lucrezi predominant de la birou, asigura-te ca echipa in care urmeaza sa ajungi ia in serios masurile de siguranta si respecta normele impuse in contextul pandemiei de COVID-19. Acest lucru te va ajuta sa fii in siguranta, dar iti va oferi si indicii despre valorile si profesionalismul companiei!

Foto: Unsplash.com