Brunetul luminos, noua culoare de par care castiga teren pe Instagram

1
De Teodora Tirca
10 apr. 2019

Vara aceasta se vor purta tot felul de culori nebunesti, mai ales in timpul festivalurilor de muzica. Insa printre aceste culori atat de cool se numara si una „realista”, care poate fi purtata oricand, de oricine.

Modelele de pe Instagram abordeaza tot mai des brunetul luminos, dinamic, care iti incalzeste trasaturile si iti pune in valoare bronzul cu care vei fi binecuvantata in timpul verii. E mai cald si mai abordabil decat brunetul foarte intunecat, care iti poate inaspri trasaturile.

5 culori de par care se poarta in 2019

Dar cum se obtine brunetul luminos? Orice hairstylist poate obtine o culoare castanie dinamica adaugand suvite blonde, insa de-a lungul timpul mi-am dat seama ca, folosita pe un par brunet in mod natural, aceasta tehnica nu confera neaparat luminozitate si „caldura” parului, ci doar un contrast care nu arata intotdeauna natural.

Insa expertii in colorare demostreaza ca este cu adevarat posibil sa „iluminezi” parul brunet intr-un mod firesc si uniform – de fapt, acest trend a luat nastere in Brazilia, unde parul sarutat de soare e la mare cerere. Si trebuie sa recunosc, suna foarte bine!

Ce presupune brunetul iluminat?

Prin aceasta tehnica, coloristii spun „bye-bye!” suvitelor definite si creeaza mai degraba impresia unui par iluminat din interior – acesta este efectul pe care vrei sa-l obtii la finalul colorarii.

Dieta de 7 zile pentru par stralucitor si puternic

In Peru, haistylistul Bruno Raphael obtine acelasi efect atragator amestecand intr-un mod subtil si uniform nuante de caramel si castaniu inchis pentru a obtine tonuri care stralucesc frumos in lumina.

Coloristul brazilian Patricia Scariot arata ca acelasi efect poate fi obtinut folosind atat tonuri calde, cat si tonuri reci, atata vreme cat acestea sunt blenduite firesc, fara sa existe o linie de demarcatie intre ele. Ea obtine astfel un efect mai expresiv, mai dinamic, dar care ramane natural.

Acest trend a ajuns, evident, si in Statele Unite, unde este abordat de cei mai populari haistylisti. Nikki Ferrara, care lucreaza la un salon din New York, adora aceasta metoda de colorare deoarece, spune ea, se potriveste pe diferite texturi de par si avantajeaza orice ton al pielii, avand in vedere ca rezultatul este atat de natural.

7 parfumuri pentru par pe care sa le incerci

„E un fel de balayage soft combinat cu un castaniu inchis la radacina, subtil blenduit, pentru a crea contrast, dinamism si iluminare”, explica expertul. „La sfarsit imi place sa aplic un ton si mai deschis pe varfuri, pentru a crea acea stralucire atragatoare”.

Daca ai de gand sa urmezi trendul, va trebui sa-i explici hairstylistului tau ca acesta nu este un balayage, ci o versiune mai naturala a lui – contrastele nu sunt foarte puternice, iar tonurile deschise trebuie sa fie foarte subtil mixate cu cele mai inchise, ce confera profunzime.

Sau, si mai bine, arata-i una dintre pozele de aici, ca sa inteleaga mai bine la ce te referi.

Foto: Instagram/Negin Mirsalehi