5 lucruri pe care un expert Feng Shui nu le pastreaza niciodata in casa

1
De Denisa Toma
27 mart. 2019

Practica Feng Shui este folosita de mii de ani in China, dar in ultimii ani a devenit populara si in restul lumii.

Tot mai multi oameni se folosesc de regulile Feng Shui pentru a atrage energia pozitiva in viata lor.

Marianne Gordon este un specialist Feng Shui care ajuta numeroase persoane sa implementeze in locuintele lor regulile acestei practici stravechi. Iata cateva dintre obiectele pe care Marianne nu le tine niciodata in casa, potrivit Mindbodygreen.com:

Obiecte sparte sau defecte

Respecta-ti locuinta! Daca un obiect are o importanta deosebita pentru tine, ar trebui reparat imediat. Sa privesti in fiecare zi un lucru defect iti da senzatia ca viata ta este inconjurata de probleme si nimic nu poate fi reparat.

Ai doua solutii la indemana pentru obiectele defecte din casa ta: fie la repari, fie renunti la ele. Dar sa le pastrezi intr-o stare deplorabila mult timp afecteaza negativ energia locuintei tale, care la randul sau te afecteaza pe tine.

Tehnicile Feng Shui pe care sa le aplici daca iti doresti curatenie mentala si spirituala

Obiecte ascutite sau periculoase

O lista cu astfel de obiecte ar putea include decoratiuni sub forma coarnelor de animale, cutite expuse, candelabre ascutite, obiecte proeminente, mobilier cu margini ascutite si numeroase colturi. Sunt de evitat piesele de mobilier plasate astfel incat te lovesti des de ele, obiecte grele deasupra patului sau canapelei, dar si colturile goale.

In practica Feng Shui colturile ar trebui sa fie ascunse, prin urmare asaza lucruri precum o piesa de mobilier, o planta sau o decoratiune pentru a masca energia „taioasa” a colturilor.

Apa in „coltul iubirii” Feng Shui

Daca esti intr-o relatie stabila pe care doresti sa o mentii, nu ar trebui sa ai flori, o fotografie sau un tablou care reprezint apa sau o fantana, o oglinda mare, masina de spalat, baia si toaleta in coltul iubirii, pe care il afli cu ajutorul hartii Bagua.

Bineinteles, nu poti schimba locul in care se afla baia si toaleta. Dar poti aseza o oglinda mica, simbolica, pe usa de la baie. De asemenea, trebuie sa tii usa tot timpul inchisa. Daca nu ai un partener, sa asezi elemente care simbolizeaza apa in aceasta zona te poate ajuta sa gasesti unul. Nu uita sa le indepartezi dupa ce ti-ai gasit jumatatea!

5 secrete Feng Shui: Cum atragi iubirea si armonia in viata ta

Cele patru mari elemente negative Feng Shui

Aceste patru elemente negative blocheaza energia chi. Daca ai unul dintre aceste element in casa ta, le poti reduce din influenta folosind covoare, cristale, oglinzi si plante.

Scarile spre etaj asezate direct in fata usii de la intrare;
Un coridor foarte lung care duce catre dormitor. O linie perfect dreapta il poate afecta pe cel care foloseste dormitorul;
Grinzi pe tavan deasupra patului;
Usa de la intrare este perfect opusa usii din spatele casei. Cauzeaza pierderea energiei si are ca efect ratarea oportunitatilor.

Culori feng-shui pentru 2019: Culoarea norocoasa pentru zodia ta

Obiecte grele in dormitor

Alege culori neutre pentru a decora dormitorul si evita peretii perfect albi sau culorile prea intense. Este recomandat sa eviti oglinzile mari (mai ales daca le poti vedea din pat), tablouri sau obiecte grele deasupra patului, paturile fara tablie (tablia ofera un suport subconstient), fotografii sau tablouri cu persoane singure, obiecte ascutite.

Intreaba-te intotdeauna ce mesaje iti transmit obiectele. Iti creeaza o stare negativa, apasatoare, sau iti dau o stare de confort si liniste?

Foto: Shutterstock.com