Ce trebuie sa faci si ce sa eviti cat timp Mercur este retrograd

1
De Maria Constantin
27 ian. 2022

Mercur retrograd nu are o reputatie prea buna, asa ca e important sa stii la ce se te astepti in aceasta perioada.

Daca stii cum sa faci mici schimbari in rutina ta zilnica, te poti descurca mai usor cu un Mercur retrograd. Sunt o multime de lucruri frumoase si importante carora ar merita sa le acorzi timp – lucruri insemnate care iti pot imbunatati viata, sanatatea, starea de spirit si cariera profesionala.

Realitatea ne arata, insa, ca nu ai in fiecare zi suficient timp la dispozitie pentru a le face pe toate. Trebuie sa alegi cateva lucruri importante (de exemplu, yoga, meditatia, citit sau sport) si sa ai grija sa te si odihnesti putin.

E important sa simti ca te bucuri de viata, iar asta inseamna ca uneori trebuie sa accepti ca multe lucruri care conteaza pentru tine nu vor iesi asa cum iti doresti. Uneori va trebui sa spui NU, alteori sa-ti ajustezi asteptarile.

Style Caster iti arata ce trebuie sa faci si ce nu ca sa te simti fericita cand Mercur este retrograd.

Alege cu atentie in ce iti investesti timpul si energia

Daca o decizie iti afecteaza negativ viata mai mult de trei luni, e mai bine sa o discuti cu partile implicate. Prioritizarea poate fi un exercitiu util pentru a stabili daca ceva merita timpul si energia ta.

Cele mai norocoase zodii in 2022. Va fi un an perfect pentru Capricorn

Trebuie sa-ti pastrezi calmul, sa analizezi corect situatia si apoi sa faci o miscare. Uneori, aceasta miscare inseamna pur si simplu sa inspiri adanc si sa analizezi situatia. Ai incredere ca nimeni nu poate face asta mai bine decat tine.

Nu ar trebui sa investesti energie emotionala intr-o problema care se va rezolva de la sine odata cu trecerea timpului.

Nu lua decizii importante si nu-ti asuma responsabilitati

Cu totii resimtim adesea presiunea de a face lucrurile rapid si corect. Cand Mercur este retrograd si cineva te preseaza – sa te casatoresti, sa cumperi o casa, sa semnezi un contract sau orice altceva important – atunci gandeste-te ca daca iti vrea binele n-ar trebui sa te grabeasca.

Nu-ti igonora sentimentele, acumuland frustrare

De fiecare daca cand treci peste ceea ce simti te incarci cu sentimente negative si acumulezi o frustrare care atinge cote insuportabile… pana cand aceasta explodeaza, distrugand totul in jur – relatii, siguranta, liniste. Nu ar trebui sa-ti ignori sentimentele, ci sa vorbesti despre ceea ce crezi si ce simti, sa rostesti adevarul asa cum il percepi tu.

Alege cu cine iti petreci timpul

Evident, nu prea poti schimba nimic in privinta colegilor si cu atat mai putin a membrilor de familie – pe ei ii ai, cu ei trebuie sa te intelegi. Dar poti sa limitezi timpul petrecut cu oamenii care te fac sa te simti stresata sau care te deranjeaza cumva.

Cand Mercur este retrograd e important sa-ti protejezi timpul si energia de „vampirii” emotionali sau de cei care privesc oamenii ca pe niste instrumente de care se folosesc.

Nu trebuie sa ai asteptari de la altii

Si mai ales, nu trebuie sa ai asteptari nerealiste, mai ales de la cei care au o viata dezorganizata si stresanta.

Nu te astepta de la altcineva sa-ti implineasca fiecare nevoie sociala sau emotionala – doar tu poti face asta pentru tine!

Foto: Unsplash.com