Cele mai scumpe bijuterii ale familiei regale britanice. Sunt purtate des de Meghan Markle si Kate Middleton

1
De Cristina Tudor
28 dec. 2019

Nu socheaza pe nimeni faptul ca Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are o colectie impresionanta de bijuterii. De fapt, unele piese din colectia sa sunt, in adevaratul sens al cuvantului, nepretuite.

Pe langa valoarea materiala a acestor bijuterii se adauga si valoarea istorica, unele dintre ele avand o vechime de sute de ani, fiind purtate de numeroase capete incoronate de-a lungul anilor. Acestea sunt purtate de obicei in cadrul ceremoniilor oficiale.

Dar sunt si unele piese a caror istorie este bine cunoscuta si care au fost estimate de catre specialisti. Sunt bijuterii pe care le vedem des, purtate de-a lungul anilor la evenimente speciale de Printesa Diana, Kate Middleton, Meghan Markle sau Printesele Eugenie si Beatrice.

Este important de retinut ca cele mai multe dintre aceste bijuterii nu apartin direct Reginei Elisabeta, ci apartin Casei Regale. Fiecare rege sau regina devine dupa incoronare custodele colectiei de bijuterii. Iata care sunt cele mai cunoscute si valoroase bijuterii ale familiei regale:

Tiara Lover’s Knot a Reginei Mary

Este una dintre cele mai cunoscute tiare purtate de membrele familiei regale de-a lungul anilor.
Tiara Lover’s Knot este asociata cel mai mult cu Printesa Diana, fiind una dintre bijuteriile sale favorite. A fost creata in anul 1913, atunci cand Regina Mary a cerut companiei Garrard & Co sa-i creeze o copie a tiarei detinute de bunica sa, Printesa Augusta de Hesse-Cassel.

Dupa moartea Reginei Mary, tiara i-a revenit Reginei Elisabeta, care i-a oferit-o drept cadou de nunta Printesei Diana. Tiara a revenit in colectia regala dupa divortul Dianei de Printul Charles, si a fost purtata pentru prima data dupa multi ani de Kate, Ducesa de Cambridge. Valoarea exacta a bijuteriei nu a fost confirmata niciodata, dar este estimata la aproximativ doua milioane de lire.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.