Cum sa citesti mai mult. Sfaturi practice pentru a transforma lectura intr-o placere

1
De Alice Papuc
20 ian. 2023

Ti-ai propus sa citesti mai multe carti in 2023? Sfaturile acestea te vor ajuta sa transformi lectura intr-o placere!

Iti doresti sa citesti mai multe carti, sa acumulezi informatii, dar parca nu ai niciodata timp? Simti ca cititul este doar un lucru pe lista de „to do” zilnica? Lectura trebuie sa fie o placere, nu o corvoada. Descopera cum sa citesti mai mult si cum sa te bucuri de acest proces!

Citeste carti care iti plac

Nu esti obligata sa incepi sa citesti despre fizica nucleara. Nici sa alegi carti de self help, doar pentru ca acesta este trend-ul. Incepe cu o carte dintr-un gen care sa iti placa, astfel incat aceasta sa fie mai usor de parcurs. In timp, dupa ce lectura va deveni un obicei al tau, vei putea sa incerci si alte genuri de carti.

6 carti pe care nu poti sa le lasi din mana

Aranjeaza un cadru in care sa te simti confortabil

Un cadru confortabil te va face sa citesti mai mult! Aprinde cateva lumanari parfumate, ia o patura pufoasa, eventual fa-ti un ceai sau o ciocolata calda. Petrece cateva ore doar tu cu tine si uita de orice grija. Concentreza-ti toata atentia pe subiectul cartii si nici nu iti vei da seama cand ai terminat de citit.

Pune telefonul pe modul avion

Tocmai ti-ai pregatit cartea, te-ai asezat confortabil, ai citit cateva randuri si ai primit o notificare. Iti spui ca vei verifica notificarea si te vei intoarce imediat la citit. Cu toate acestea, ai petrecut ultimele 30 de minute dand scroll pe Instagram. Acest scenariu iti suna cunoscut?

Am incercat Voxa, aplicatia pentru carti audio care te provoaca sa citesti mai mult

Transforma cititul intr-un moment de relaxare, in care sa renunti la telefon. Acesta este cel mai bun sfat daca iti doresti sa afli cum sa citesti mai mult. Nu mai lasa notificarile sa iti distraga atentia. Pune-ti telefonul pe modul avion si verifica-l doar atunci cand hotarasti sa faci o pauza de la citit. Notificarile vor fi acolo si cand vei lua o pauza. Iar prietena cea mai buna nu trebuie sa stie 24/24 ce faci.

Diversifica locurile in care citesti

Ti-ai gasit un loc confortabil pentru citit, dar parca uneori te plictisesti? Este perfect normal sa iti doresti sa incerci ceva nou. Poti alege sa citesti in pat, la birou, in parc, sau de ce nu, vara, pe malul marii.

7 cele mai bune carti recomandate de vedetele de la Hollywood

Nu lasa cititul sa fie o activitate doar pentru weekend

„O sa citesc in weekend, cand sunt libera.” Cu toate acestea, de cele mai multe ori, in weekend ajungi sa iesi, sa faci curat sau sa pleci in excursii. Timpul de citit ajunge sa fie aproape inexistent. Incearca sa iti faci un obicei sa citesti zilnic, macar 10 pagini. Odata ce cartea te va captiva, vei incepe sa citesti din ce in ce mai mult.

Da o sansa cartilor audio

Cartile audio sunt o alternativa buna pentru timpii morti. Sau pentru acele momente in care faci curat, conduci sau mergi la sala. Am incercat cartile audio pentru prima data in 2022 si am reusit sa parcurg mai multe carti decat am facut-o vreodata in decursul unui an.

Foto: pexels.com