Cum sa te reconectezi cu o prietena veche dupa ce nu ati mai vorbit mult timp

1
De Irina Constantin
3 apr. 2021

Ati fost extrem de apropiate, insa la un moment s-a produs o ruptura. Acum, iti doresti sa va reconectati. Este oare posibil sa fie la fel ca la inceput?

Cum o abordez? Despre ce o sa discutam cand ne intalnim? Daca se asterne o liniste ciudata, la un moment dat? Daca descopar ca nu mai avem nimic in comun?

Poate ca e vorba despre cea mai buna prietena din scoala generala, colega de banca din liceu sau vecina de la bloc care iti stia toate secretele atunci cand erati copii. Indiferent de caz, o prietenie veche poate fi actualizata, chiar daca la inceput ti se va parea ciudat sa reiei legatura.

Iata cum sa te reconectezi cu o prietena draga, cu care la un moment dat imparteai cele mai importante momente ale vietii, dar de care te-ai separat din diverse motive.

Cum sa te reconectezi cu o prietena veche: 4 sfaturi de pus in aplicare

1. Gasiti pasiuni actuale comune

Odata cu timpul, si voi v-ati schimbat, fara indoiala. Poate ca in adolescenta adorati un anumit gen muzical si mergeati la zeci de concerte, iar acum fiecare dintre voi are preferinte diferite. Poate ca atunci va placea enorm sa dansati, iar acum tu adori yoga, iar ea practica fitnessul.

Limite eficiente pe social media: Un psihoterapeut te invata ce sa faci pentru a-ti proteja energia

Chiar daca pasiunile comune vechi nu mai coincid, cu siguranta puteti gasi pasiuni actuale, de care amandoua sunteti interesate. Vorbiti despre ce va place sa faceti, unde obisnuiti sa iesiti si la ce evenimente mai mergeti in ultima vreme. S-ar putea sa descoperiti ca aveti o multime de lucruri noi in comun!

2. Depanati amintiri

Daca nu aveti prea multe pasiuni comune la ora actuala, puteti sa va reconectati prin intermediul amintirilor. Intalniti-va la o cafea si amintiti-va de vremurile in care petreceati foarte mult timp impreuna. Daca aveti albume cu poze sau chiar cateva filmari de cand erati prietene bune, treceti prin ele. Va vor trezi sentimente foarte placute!

In plus, incercati sa va puneti intrebari reciproc: „Cum m-ai descrie pe mine de acum x ani? Ce gandeai despre mine atunci? Cum ti se pare ca m-am schimbat?”. S-ar putea ca amandoua sa primiti raspunsuri foarte interesante, care va vor da de gandit.

3. Faceti ceva ce obisnuiati sa faceti impreuna

Poate ca nu mai aveti exact aceleasi pasiuni, dar cu siguranta va veti simti excelent facand ceva ce obisnuiati sa faceti foarte des impreuna. Nu numai ca veti retrai momente frumoase, dar va veti amuza copios.

Mergeti la patinoar, plimbati-va prin oras, pe langa locurile pe care obisnuiati sa le frecventati, machiati-va impreuna sau ascultati piesele pe care le fredonati atunci.

4. Discutati despre vietile voastre actuale

Odata ce reluati legatura si va simtiti din nou confortabil una fata de cealalta, puteti sa vorbiti deschis despre ce se intampla, in prezent, in viata voastra. In ce relatii va aflati, ce planuri de viitor aveti, la ce proiecte lucrati si ce frici va apasa in ultima perioada?

S-ar putea sa descoperi ca vechea ta prietena iti poate redeveni confidenta chiar si acum, dupa multi ani in care nu ati mai tinut legatura. Este un sentiment deosebit sa ai o asemenea prietenie adevarata, asa ca tine-o pe amica ta aproape si pretuiti-va una pe cealalta!

Foto: Unsplash.com.