Cum poti sa devii o persoana mai interesanta?

1
De Maria Dima
8 aug. 2019

Ce trebuie sa faci ca sa devii o varianta mai interesanta, atragatoare si increzatoare a ta? Sa calatoresti mai mult? Sa te inscrii la un curs? Sa spui mereu DA la orice provocare?

Cel mai simplu raspuns: trebuie sa te transformi in persoana pe care ai vrea sa o intalnesti, sa o scoti la o cafea sau sa o angajezi pe loc!

Pentru asta trebuie sa definesti ce este cu adevarat interesant pentru tine, sa te gandesti ce admiri la o persoana, modul in care arata, povestile pe care le spune, traseul profesional impecabil sau imprevizibil.

Am adunat lucrurile care imi aprind toate beculete si ma fac sa-mi ciulesc antenele ori de care ori cunosc o persoana noua. Cele de mai jos creeaza un mix unic care alcatuiesc cu nonsalanta o prezenta interesanta.

Detalii nonconformiste

Era prima zi de lucru la o corporatie serioasa.

Nu imi doream decat sa imi gasesc locul si sa tin minte numele tuturor. Facusem cunostinta cu peste 80 de persoane, dar numai numele uneia mi-a ramas intiparit. Cum altfel? Intr-o mare de costume gri si bleumarin, aparuse o tipa din Iordania, cu cercei mari, personalitate si mai mare, si parul vopsit mov.

Am stiut intr-o clipita ca vreau sa fim prietene! De ce? Am fost atrasa de detalii ca un licurici la lumina.

Amanuntele spun o poveste, deschid o conversatie si leaga oamenii atat de usor.

Odata ce observi ceva unic la o persoana, legat de imbracaminte, stil, accent, postura sau felul in care rasul sau umple camera, esti in mod natural curios sa afli mai multe.

N-am sa fiu niciodata interesata de un om care urmeaza la sange ultimele trenduri, la fel ca alti 200 de indivizi pe langa el. Insa daca imi arati o persoana destul de curajoasa incat sa rupa tiparele, sunt cu adevarat interesata.

Cum sa faci o impresie buna de la prima intalnire, in functie de semnul lui zodiacal

Povesti captivante

Toata lumea savureaza o poveste buna, nu?

Insa cei care au darul de a ne capta atentia de fiecare data cand deschid gura nu sunt numai priceputi la vorbe. Ei traiesc cu adevarat momentul respectiv. Sunt prezenti si isi dau voie sa simta orice emotie. Numai asa le pot transmite si altora!

Cum sa devii un povestitor mai bun si sa faci din orice conversatie la cafea una memorabila? Reteta e mai simpla decat crezi: empatie si antrenament!

Toata lumea greseste, invata cum sa te ridici!

Trebuie sa iti dai voie sa simti si sa te implici in povestile altora, sa fii vulnerabil si deschis.

In al doilea rand, trebuie sa fii mai doritor in a impartasi experientele tale cu ceilalti. Nici nu trebuie sa fi trait tu cine stie ce aventuri demne de Jules Verne! Poti vorbi cu patos despre ultima carte citita, un articol sau studiu ce ti-a atras atentia, filmul pe care-l urmaresti cu sufletul la gura etc.

Cartile sunt o sursa de inspiratie de cand lumea si pamantul, asadar, curaj! Atata vreme cat cei din jur au mereu ceva nou de invatat de la tine, o sa-ti caute compania negresit.

Pasiunile tale vorbesc

Cea mai usoara metoda de a deveni o persoana mai interesana este de a face lucuri interesante!

Oamenii raspund pozitiv pasiunilor de tot felul! Asa ca daca ai ceva care-ti face sufletul si mintea sa vibreze, lasa-i si pe ceilalti sa stie.

Hey, e OK daca…

Mai mult, faptul ca detii niste super skills, indiferent de domeniu, se traduce intr-un plus de incredere ce e de folos cand vrei sa abordezi subiecte diferite. Mereu e mai usor sa vorbesti despre ce stii, nu?

Foto: Instagram/@dreaming_outloud