Filme clasice de Paste pe care trebuie sa le vezi

filme de paste
1
De Daniela Mitran
26 apr. 2019

Sarbatorile Pascale sunt un bun prilej pentru a vedea unele dintre cele mai celebre filme cu Iisus si sacrificiul acestuia pentru omenire.

Mini-vacanta de Pasti este un bun prilej pentru a petrece mai mult timp alaturi de cei dragi, pentru a te rasfata sau pentru a calatori. Si este si un bun prilej pentru a-ti innoi garderoba si pentru a pregati cele mai bune preparate. Daca inca nu ti-ai facut planuri pentru zilele libere ce vor urma, nu te ingrijora. Vei avea suficient timp sa te organizezi.

In plus… noi iti recomandam si cateva momente de repaus si, de ce nu, sa vizionezi cateva filme de Paste. Unele dintre ele raman adevarate capodopere, cum este Jesus of Nazareth al lui Zeffirelli, in timp ce altele vor fi controversate in continuare, cum este Passion of The Christ al lui Mel Gibson.

In orice caz, sunt foarte multe filme de vizionat pe acest subiect, iar cineastii din intreaga lume au explorat fascinanta poveste a Mantuitorului in nenumarate ocazii si astfel poti viziona productiile preferate.

Filme de Paste pe care trebuie sa le vezi

The Passion of the Christ (2004)

The Passion of The Christ este cel mai controversat film despre sacrificiul pe care Mantuitorul l-a facut pentru omenire. Filmul lui Mel Gibson nu este recomandat celor slabi de inima, deoarece imaginile sunt extrem de brutale. Iar intreg filmul este de-a dreptul emotionant si coplesitor. Pelicula a prezentat ultimele 12 luni ale lui Iisus pana la Inviere, iar filmul a reusit sa fie in topul celor mai profitabile productii. Despre acest film Robert Ebert nota in recenzia sa ca „este cel mai violent film pe care l-am vazut in viata mea. Pregatiti-va sufleteste pentru ce o sa vedeti”.

Jesus of Nazareth (1977)

Filmul Jesus of Nazareth este cel mai cunoscut si cu siguranta trebuie sa il adaugi pe lista de filme de vizionat in aceasta perioada sfanta. Mini-seria creata de Franco Zeffirelli, despre patimile lui Hristos, a devenit in ultimii 30 de ani un reper cand vine vorba despre acest gen. Desi filmul a fost lansat in 1977, ramane in continuare o capodopera pe care trebuie sa o vezi. Daca nu l-ai vazut pana acum, iti recomand sa-i aloci timp anul acesta.

Easter Parade (1948)

Vrei sa adaugi pe lista de filme de Paste ceva mai vesel? Daca iti plac musicalurile si vrei sa urmaresti o productie mai veche, iti recomand sa vizionezi anul acesta Easter Parade! Filmul ii are in rolurile principale pe Judy Garland si Fred Astaire. Este prezentata povestea unui cuplu de dansatori care se destrama, iar el isi cauta o noua partenera. Fred reuseste sa cucereasca publicul cu talentul sau de dansator, iar Judy reuseste sa isi cucereasca fanii cu vocea ei.

Ben-Hur (1959)

Ben-Hur este unul dintre cele mai cunoscute si premiate filme din istorie. Acesta prezinta povestea unui evreu bogat, Ben-Hur, care este tradat si vandut ca sclav. Filmul se deschide cu scena nasterii lui Iisus, iar mai tarziu Ben-Hur asista la rastignirea lui Hristos. Este un film care a castigat nu mai putin de 11 premii Oscar. Un adevarat record, care a mai fost atins doar de doua filme: Titanic si Lord of The Rings: The Return of the King.

The Greatest Story Ever Told

Numele spune totul. The Greatest Story Ever Told are reputatia unui proiect cinematografic de proportii cu adevarat biblice. Echipa de actori include veterani precum Charlton Heston, Angela Lansbury si Max von Sydow, care ani la randul dupa a devenit imaginea lui Iisus. E un film de patru ore, perfect pentru cei care cauta o analiza mai profunda si mai detaliata a vietii lui Iisus.

Son of God

Creat de Mark Burnett si Roma Downey, Son of God este o adaptare a mini-seriei The Bible, care a doborat toate recordurile. Filmul spune povestea lui Iisus de la nastere pana la inviere. Ceea ce-l face unic este faptul ca ne ofera o vedere panoramica a intentiilor Mantuitorului. Pastele nu e doar un „eveniment” care a concluzionat timpul petrecut de acesta pe pamant, e momentul pentru care s-a pregatit toata viata. Actorii joaca excelent si peisajele sunt superbe, lucru care transforma filmul intr-o capodopera miraculoasa.

Risen

Risen incearca o abordare mai creativa a evenimentelor din jurul Pastelui. In loc sa repovesteasca istoria lui Iisus si a discipolilor sai, Risen urmareste un centurion roman care este pus de Pontius Pilat sa investigheze disparitia trupului Mantuitorului si sa opreasca revolta evreilor. Cautarile il duc pe acesta prin intregul Ierusalim si adevarul din spatele misterului se dovedeste mult mai fantastic de cat isi imaginase. Prezentand invierea prin ochii unui outsider, Risen aduce un suflu nou unui fir narativ cu care toti suntem familiari.

Foto: PR