7 frici si ganduri negative pe care le au barbatii la prima intalnire

1
De Irina Constantin
5 ian. 2022

Nu numai noi, femeile, avem temeri si emotii inaintea si in timpul primei intalniri cu un potential partener.

Chiar daca societatea ii descrie ca fiind puternici si mereu siguri pe ei, si barbatii la prima intalnire experimenteaza frici, ganduri negative si anxietate. Poate ca nu se vede, insa si ei se pot simti nesiguri sau neapreciati.

Iata 7 ganduri negative pe care le au barbatii la prima intalnire, dezvaluite chiar de ei!

1. „Nu stiu la ce se gandeste, iar asta ma nelinisteste”

Cand potentiala partenera este destul de tacuta sau nu lasa sa iasa la suprafata prea multe emotii, unii barbati incep sa se ingrijoreze. „Oare la ce se gandeste? Oare ma place sau e draguta doar din complezenta?” sunt intrebari care circula non-stop prin minte.

2. „Simt ca nu mai am energie de oferit, in urma multor intalniri esuate”

Dupa o perioada lunga de dating fara niciun rezultat, unii barbati incep sa simta ca energia si entuziasmul se diminueaza. Nu se mai simt la fel de entuziasmati si de plini de viata atunci cand urmeaza sa aiba o intalnire. Apoi, se tem ca nu cumva starea lor de spirit sa se transmita si femeii cu care au iesit la date.

3. „Imi este greu sa ma deschid, chiar si putin”

Vulnerabilitatea a fost si inca este asociata cu feminitatea. Prin urmare, baietii au fost invatati ca nu este in regula sa isi exprime emotiile sau sa fie extrem de deschisi, mai ales „din prima”.

Totusi, cand barbatii reusesc sa se deschida in fata unei partenere, insa aceasta ii raneste, ei au tendinta de a se inchide si de a nu mai fi la fel de disponibili cu urmatoarea femeie.

4. „Nu reusesc sa conduc conversatia”

Multi barbati se tem foarte tare de momentele de liniste asternute in timpul primei intalniri. Acestia au impresia ca nu sunt capabili de a conduce o conversatie si le este frica de perceptia femeii de langa ei. In plus, ideile preconcepute precum „barbatul trebuie sa conduca intotdeauna totul” pun o presiune enorma pe orice barbat.

Asadar, nu ezita sa preiei si tu controlul asupra conversatiei, daca observi ca persoana cu care ai iesit la date ramane in pana de idei sau este, pur si simplu, anxioasa.

5. „Mi-e teama sa nu ma lase pe seen dupa intalnire”

Frica de ghosting nu este specifica femeilor, chiar daca tuturor ni s-a intamplat cel putin o data. Si barbatii se tem ca potentiala iubita sa nu dispara in ceata, odata ce intalnirea a luat sfarsit. Mai ales daca este o persoana pe care deja o plac destul de mult!

6. „Nu imi dau seama daca e atractie sau prietenie”

Probabil ca si tu, ca femeie, ai simtit de multe ori acest lucru. Ai iesit la prima intalnire, te-a simtit foarte bine, insa ai ramas confuza cu privire la ceea ce simti pentru persoana cu care ai petrecut cateva ore.

Esti atrasa de personalitatea ei si iti doresti o relatie sau este vorba doar despre o potentiala prietenie? Daca vei confunda cele doua sentimente si te vei insela? Este si grija multor barbati.

Cele mai bune sfaturi pentru relatii de luat cu tine in 2022

7. „Sunt prea scund”, „am prea multe kilograme”, „nu m-am barbierit bine” etc.

Da, este adevarat: si barbatii isi fac griji cu privire la aspectul lor fizic. Chiar daca pare mai usor sa te prezinti ca barbat (in fond, nu e nevoie nici de make-up, nici de o tinuta prea complicata), acest lucru nu este mereu valabil. Foarte multi barbati se ingrijoreaza ca nu sunt suficient de atragatori si ca aspectul lor fizic nu va fi apreciat.

Foto: depositphotos.com