Michelle Obama, dezvaluiri delicate despre problemele de cuplu si fertilizarea in vitro

michelle obama
1
De Alice Moisescu
15 nov. 2018

Invitata in emisiunea ”Good Morning, America!”, fosta Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, a facut dezvaluiri intime despre perioadele dificile prin care a trecut in casnicia cu Barack Obama…

… dar si despre momentele delicate in care a fost nevoita sa apeleze la fertilizarea in vitro pentru a le aduce pe lume pe cele doua fiice, Sasha si Malia.

Michelle a declarat ca s-a simtit ”pierduta si singura” dupa ce a suferit un avort spontan in urma cu 20 de ani si ca fiicele sale si ale lui Barack Obama au fost concepute dupa ce aceasta a recurs la inseminarea artificiala.

View this post on Instagram

"I AM Becoming" Rare photo of the first family during the White House Fourth of July celebration, 2015. – "Becoming" In Book Stores Tomorrow – #barackobama #potus #michelleobama #flotus #obama #becoming #iambecoming

A post shared by Barack and Michelle Obama (@obamas_44) on

„Am simtit totul ca pe un esec”

„Pentru ca nu stiam cat de dese sunt avorturile spontane pentru ca nu suntem obisnuiti sa vorbim despre ele deschis. Suferim in tacere, gandindu-ne ca noi suntem de vina. Este important sa se vobeasca cu mamele tinere despre faptul ca au loc si astfel de avorturi… spontane“, a declarat Michelle Obama.

Aceasta a mai precizat ca la varsta de 34 de ani si-a dat seama ca ”ceasul biologic este real” si ca ”producerea ovulelor e limitata”, fapt ce a determinat-o sa hotarasca sa apeleze la fertilizarea in vitro.

In autobiografia sa, ce poarta numele de ”Becoming” si care se desfasoara pe parcursul a 426 de pagini, Michelle Obama a vorbit si despre problemele pe care le-a intampinat in casnicia sa, dezvaluind faptul ca, impreuna cu sotul sau, a apelat la sedinte de terapie de cuplu.

View this post on Instagram

Michelle Obama is as stunning as ever as she covers the December Issue of @elleusa. The former #FLOTUS had this to say on embracing vulnerability: “I feel vulnerable all the time. And I had to learn how to express that to my husband, to tap into those parts of me that missed him—and the sadness that came from that—so that he could understand. It was an important part of my journey of becoming. Understanding how to become us." #MichelleObama talks her marriage to #BarackObama, her new memoir #Becoming, and why she still feels optimistic about America in Elle’s December 2018 cover story. Credits: Editor-in-chief: @ninagarcia Creative director: #stephengan Photographer: @millermobley Stylist: @meredithkoop Hair: @yenedamtew Makeup: @carlraymua Chief photography director: @alixbcampbell #StyleRave• — Be sure to follow @StyleRave_ and turn on your Notification 😘. — Visit StyleRave.com 📍 for the latest in fashion, beauty, lifestyle and culture. — Follow 👉🏻@stylerave_ Follow 👉🏻@stylerave_ 💛💛. — Disclaimer: Photo(s) remains intellectual property of the tagged/original owners. Style Rave stamp is a nod that the looks are SR curated & certified ✔ — #michelleobama

A post shared by STYLE RAVE | SR©️ (@stylerave_) on

Da, ati citit bine.

Solutie ce i-a ajutat si le-a adus relatia pe un fagas normal. De altfel, de-a lungul timpului au existat nenumarate zvonuri potrivit carora casnicia lor ar trece prin momente nu tocmai bune.

Sau ca Michelle Obama ar fi vrut sa divorteze, insa a fost impiedicata de consilierii de la Casa Alba si sfatuita sa astepte pana la sfarsitul mandatului sotului ei.

Dupa cum relateaza fosta avocata, relatia de cuplu a intampinat dificultati mai ales dupa ce Barack Obama a intra in legislatura la nivelul statului, lasand-o singura acasa pe Michelle, care a fost nevoita sa isi administreze singura injectii pentru procedura de inseminare articiala.

Beneficiile terapiei de cuplu

”Pentru noi, consilierea cu privire la casatorie a fost una dintre metodele prin care am invatat sa vorbim despre disensiunile noastre. Cunosc prea multe cupluri tinere care se confrunta cu dificultati si cred cumva ca e ceva gresit cu ele. Iar eu vreau sa stie ca Michelle şi Barack Obama, care au o casnicie fenomenala si se iubesc unul pe celalalt, lucreaza la aceasta casnicie. Si primim ajutor in casnicia noastra, atunci cand avem nevoie“, a adaugat fosta Prima Doamna.

Ea mai povesteste in ”Becoming” si despre seara in care l-a cunoscut si s-a indragostit iremediabil de Barack Obama la Chicago: ”Imediat ce mi-am dat voie sa simt ceva pentru Barack, sentimentele mele au navalit – o explozie de dorinta, recunostinta, implinire, uimire…”

In paginile ”Becoming”, Michelle Obama mai vorbeste deschis si despre ce a insemnat viata ei pana acum – de la detalii din copilaria in Chicago, pana la lupta cu rasismul si ce a insemnat sa devina Prima Doamna de culoare a Statelor Unite, dar si despre timpul petrecut la Casa Alba.

Foto: PR