QUIZ: Ratiune sau emotie? Ce iti guverneaza viata

ratiune sau emotie
1
De Roxana Dobrita
14 mart. 2019

Completeza testul si afla pe ce iti bazezi cel mai mult deciziile in viata: pe ratiune sau pe emotii.

In teorie, toti suntem ghidati atat de logica si ratiune, cat si de sentimente si emotii, si ambele joaca roluri importante in viata noastra.

Societatea de azi tinde sa puna mai mare pret pe partea rationala, ignorand sau chiar adaugand o conotatie negativa celei emotionale, dar adevarul este ca ai nevoie de amandoua pentru a functiona corect.

Inteligenta emotionala este la fel de esentiala in viata precum IQ-ul, pentru ca iti imbunatateste abilitatile de a lua decizii pe baza de instinct si emotie.

In plus, atat ratiunea, cat si emotia, interactioneaza strans. Emotiile pot fi influentate de modul de gandire, la fel cum gandurile pot fi influentate de ceea ce simti. Cele doua sunt complementare si te ajuta sa iei cele mai bune decizii daca le asculti pe fiecare in parte.

Daca vrei sa stii spre ce inclina balanta in cazul tau – daca esti mai predispusa la a lasa ratiunea sa-ti conduca viata sau preferi sa lasi emotiile si instinctul sa-si spuna cuvantul – raspunde la intrebarile din quiz-ul de mai jos.

Te va ajuta sa-ti dai seama de ce te comporti asa cum te comporti si cum iti poti imbunatati alegerile pe viitor.

Foto: Shutterstock.com