Top 3 carti recomandate de Elizabeth Gilbert, autoarea „Mananca, roaga-te, iubeste”

1
De Irina Constantin
15 sept. 2019

Chiar si cei mai apreciati autori citesc si admira, la randul lor, operele altor scriitori.

„Daca as putea sa citesc in timp ce conduc, cand fac dus, socializez sau dorm, as face-o fara sa stau pe ganduri”, sunt cuvintele celebrei Elizabeth Gilbert. Nu este de mirare ca mult iubita scriitoare a dat nastere unor opere fantastice, care au inspirat milioane de oameni din intreaga lume.

Elizabeth a devenit cunoscuta pentru bestseller-ul „Mananca, roaga-te, iubeste”, carte inspirata din propriile ei experiente. Acest volum a schimbat vietile cititorilor pentru totdeauna, prin autenticitatea si sinceritatea cuvintelor, puterea emotiilor si tonul atat de prietenos, incat ai putea jura ca citesti jurnalul unei amice apropiate.

Horoscopul cartilor de toamna: Recomandari pentru septembrie 2019

Daca si tu ai adorat „Eat, Pray, Love”, iti recomandam sa continui cu „Lectii de magie”, o adevarata biblie pentru descoperirea creativitatii si a curajului. Apoi, nu rata cel mai nou volum al lui Elizabeth, „Orasul fetelor”. Iar daca te intrebi de unde vine toata inspiratia pentru a scrie aceste carti minunate, poti afla raspunsul in continuare.

Iata 3 carti favorite ale lui Elizabeth Gilbert, care au inspirat-o si care i-au schimbat perceptia asupra vietii:

1. Walt Whitman – Fire de iarba

Elizabeth a scris pe website-ul ei ca, daca ar trebui sa ia cu ea o singura carte pe acea proverbiala insula pustie, aceasta ar fi aleasa. „Mi-as petrece tot timpul incercand sa o memorez cuvant cu cuvant”, explica Liz.

Ed. Emia, 40 lei

„Fire de iarba” este un volum care contine peste 400 de poezii. Preferata autoarei este „Song of Myself” (trad. „Cantecul meu”), despre care spune ca ar canta-o non-stop pe insula pustie, fara sa se plictiseasca nicio secunda.

Cele mai frumoase citate despre viata si iubire ale lui Elizabeth Gilbert

2. Tove Jansson – Cartea verii

Desi Tove Jansson este cunoscut drept un autor de carti destinate copiilor, acest volum este scris pentru adulti. „Cartea verii” vorbeste despre copilaria Sophiei, o fetita ce locuieste pe o insula minuscula din Golful Finlandei, alaturi de bunica ei.

Ed. Young Art, 32 lei

„Copilaria, din perspectiva lui Jansson, nu este deloc sentimentala. Eroina in varsta de 6 ani este o fetita obraznica, iar bunica este o femeie puternica si dura. Rezultatul este o poveste delicioasa despre ce se intampla atunci cand doua femei din generatii foarte diferite, dar cu acelasi temperament, sunt libere sa faca tot ce vor in natura”, povesteste Elizabeth Gilbert, fana infocata a acestui volum.

Elizabeth Gilbert foloseste aceasta metoda pentru a scapa de frica si functioneaza intotdeauna

3. Cine ai fi tu, fara povestea ta – Katie Byron

Elizabeth Gilbert spune ca niciun profesor nu a reusit sa ii schimbe viata si mentalitatea asa cum a facut-o scriitoarea Katie Byron, prin intermediul acestei carti.

Metoda pe care se bazeaza volumul are la baza 4 intrebari esentiale: „Este adevarat? Esti absolut sigura? Cum reactionezi atunci cand crezi ca e adevarat? Cine ai fi fara aceasta parere sau credinta?”.

Ed. For You, 22 lei

Autoarea isi invata cititorii sa intre intr-o stare meditativa atat de simpla si atat de eficienta, incat orice frica, oricat de mare, isi gaseste rezolvarea. „Munca lui Katie mi-a schimbat perspectiva despre atat de multe povesti stresante pe care mi le spuneam. Mi-a schimbat radical toate relatiile, mai ales pe cea cu mine insami”, a explicat Elizabeth.

Foto: Instagram/Xenia Adonts