Elizabeth Gilbert foloseste aceasta metoda pentru a scapa de frica si functioneaza intotdeauna

1
De Irina Constantin
9 aug. 2019

Autoarea bestsellerului „Eat, Pray, Love” a vorbit despre frica la summitul organizat de Goop, afacerea lui Gwyneth Paltrow.

Elizabeth Gilbert a recunoscut, la evenimentul „In Goop Health”, ca frica inca isi face loc in viata ei, chiar daca a devenit un autor de succes si a scris mii de pagini pana in prezent.

Cele mai frumoase citate despre viata si iubire ale lui Elizabeth Gilbert

Cea mai noua carte a lui Elizabeth Gilbert, „City of Girls”, s-a lansat pe 4 iunie. Desi este al noualea volum publicat, celebra autoare spune ca procesul ei creativ inca este strabatut de teama.

„Vreau doar sa stiti ca frica nu dispare niciodata, asa ca relaxati-va si obisnuiti-va cu aceasta idee. Nu e nimic rusinos in a simti frica!”

Elizabeth a vorbit in cadrul aceluiasi eveniment si despre vulnerabilitate. Scriitoarea a spus ca pentru a reusi sa ne conectam unii cu ceilalti si pentru a crea lucruri minunate, trebuie mai intai sa ne confruntam frica, sa lasam garda jos si sa fim vulnerabili spunand numai adevaruri.

Gilbert descrie sentimentul de teama ca pe o functie a creierului ce apare oricand iti doresti sa faci ceva a carui finalitate iti este necunoscuta.

„Frica ta are un singur scop. Ea iti spune: nu, nu, nu, nu o face, retrage-te, stai pe canapea, fii in siguranta! De aceea, atunci cand te asezi si incerci sa scrii, te simti ca si cum urmeaza sa mori”, explica Elizabeth.

Ce ai face daca nu ti-ar fi frica?

Autoarea americanca in varsta de 49 de ani spune ca a dezvoltat o strategie simpla, pe care o foloseste ori de cate ori isi da seama ca frica isi face simtita prezenta.

Metoda lui Elizabeth Gilbert de a tine frica sub control

Secretul sta in acceptarea fricii

Pentru a face frica sa dispara, nu trebuie sa o ignori sau sa ii spui pe un ton violent sa plece. Din contra, este nevoie de rabdare si acceptare.

Cum scapi de frica de a fi parasita

„Odata ce ii spui fricii ca este ok sa fie aici, sa stea cu tine si sa faceti lucrurile impreuna, aceasta adoarme ca un bebelus in scaunul din masina”, spune autoarea.

Elizabeth a vorbit si despre moartea partenerei sale, Rayya Elias

Decesul iubitei sale, in urma cancerului, a afectat-o foarte tare pe scriitoarea americanca. Totusi, ea povesteste ca si aceasta experienta a ajutat-o sa isi depaseasca cele mai mari frici.

Elizabeth povesteste ca, dupa tragicul eveniment, a simtit nevoia sa comunice cu Rayya. Si-a scos laptopul si a inceput sa ii spuna ca nu poate trai fara ea, asa ca o sa ii scrie, insa ii este foarte teama ca nu va primi un raspuns.

„Apoi, degetele mele parca au scris replica Rayyei: daca iti este frica, nimic nu o sa functioneze, asa ca mai bine las-o balta!”, povesteste Elizabeth.

Morala, explica Gilbert, este ca acest exercitiu a ajutat-o sa isi gaseasca vocea interioara si sa abordeze emotiile intr-un mod diferit, inclusiv frica.

Foto: Shutterstock.com