Trei motive pentru care sa iti constientizezi fricile

1
De Cristina Tudor
31 dec. 2019

Frica ne face sa fim usor de manipulat si controlat, ne impiedica sa ne urmam visele, ne tine prizonieri in trecut si ne face sa ne multumim cu ceea ce nu ar trebui de fapt sa ne multumim.

Frica ne face sa fim usor de manipulat si controlat, ne impiedica sa ne urmam visele, ne tine prizonieri in trecut si ne face sa ne multumim cu ceea ce nu ar trebui de fapt sa ne multumim. Atunci cand o constientizam, frica este insa si o oportunitate de a creste, de a ne transforma si de a ne descoperi adevaratul potential.

1. Frica constientizata poate fi depasita. Atunci cand stii care iti este frica poti lua masuri concrete pentru a scapa de ea. Altfel, va rula undeva in fundal si va adauga ceva in plus la cantitatea zilnica de stres pe care o experimentezi. Te va face sa te indoiesti de tine si mai mult decat atat, iti va submina increderea in propria persoana.

Asadar, daca stii ca iti este teama sa vorbesti in public, cere sa sustii tu urmatoarea prezentare in fata clientului.Daca iti este frica de apa, ia lectii de innot. Daca esti timida, initiaza tu prima dialogul cu un nescunoscut. Eu, una, nu am scpaa de timiditate pana cand nu am devenit prezentator de emisiuni radio. S-ar putea sa ai surpriza sa ajungi sa iti placa la nebunie exact lucrul de care te temeai atat de mult.

2. Frica constientizata este, de multe ori, o iluzie. Iti amintesti de povestea cu drobul de sare? Multe dintre fricile noastre sunt exact ca in povestile cu pricina, nefondate.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Getty Images.