Detoxifierea scalpului: semnalele transmise de par si cele mai bune tehnici de detoxifiere

1
De Gavrila Alina
27 ian. 2022

Asa cum avem grija ce corpul si de tenul nostru, si scalpulnecesita atentia noastra cand vine vorba de detoxifiere. Si adevarul adevarat este ca scalpul este supus agresiuniimultor factori externi precum caldura, frigul, poluarea, pieptanatul parului si multe altele.

Pe langa acestea, se adauga utilizarea produselor zilnice de styling precum spray-uri, geluri si creme de tot felu, care la randul lor incarca scalpul. Detoxifierea scalpului are ca scop reechilibrarea pielii si ar trebui facuta o data la sasesaptamani pentru ai oferi un aspect proaspat.

Semnale care indica nevoia detoxifierii scalpului

”Cel mai vizibil semnal care atrage atentia asupra nevoii de detoxifiere a scalpului este dezechilibrul evident. Scalp poate fi ori uscat ori gras ori uleios. Sau toate la un loc. De asemenea, un alt indicator este acumularea impuritatilor pe care samponul nu reuseste sa le curete. Dar, detoxifierea practicata cu regularitateajuta la redarea stralucirii parului”, ne sfatuieste Lucian Busuioc, Wella International Top Artist.

Cum se face detoxifierea scalpului?

Piaptana parul si scalpul

Inainte de a te spala pe par, piaptana-l. Stim ca suna ca un obicei banal, dar e imperios necesar sa o faci! Acest gest simpluajuta la exfolierea scalpului si  indeparteaza impuritatile. Periazaparul cat mai aproape de radacina posibil, astfel incat sa inlaturicelulele moarte. De asemenea, asigura-te ca repeti acest ritual in fiecare seara inainte de culcare daca vrei un scalp sanatos.

Foloseste un sampon pentru detoxifiere

Ai nevoie in rutina de ingrijire de un sampon special,pentru detoxifiere care ca-ti curete scalpul atunci cand estenevoie. Incearca INVIGO Aqua Pure Purifying Shampoo pentrua indeparta acumularea de impuritati, excesul de sebum si chiarsi particulele poluante. Este ideal sa-l folosesti o data pe saptamana sau chiar o data pe luna, ori de cate ori simti cascalpul trece printr-un dezechilibru.

Aplica un sampon pentru parul uscat

Dupa ce ai aplicat samponul, maseaza produsul pe radacinauscata, apoi clateste formula, dar continua sa masezi. Acum caparul este umed, samponeaza din nou si nu uita sa aplicibalsamul pentru par.

Maseaza produsele

”Atunci cand aplici samponul, este foarte important samasezi produsul cu ajutorul buricelor degetelor. Fa acest lucrupret de cateva minute si iti vei pune sangele in miscare catrefoliculii de par. In tot acest timp, sangele va aduce catre scalp nutrientii esentiali si oxigenul care sa faca parul sa arate si sa se simta mai sanatos”, adauga specialistul Wella Professionals, Lucian Busuioc.

Scapa de varfurile despicate

Cel mai bun mod prin care poti completa detoxifiereascalpului este sa indepartezi varfurile despicate. Aceasta tehnicaintotdeauna ofera un aspect ingrijit parului.

Foloseste produse naturale pentru par

Acest pas nu este despre detoxifierea parului, este vorbadespre rutina pe care o ai. Daca esti in cautarea unui kit eco-friendly incearca gama Wella Elements. Aceasta contine 99% ingrediente de origine naturala, are o formula fara sulfati si farasilicon si se potriveste tuturor tipurilor de par, de la uscat sidelicat, pana la normal si gras. Foloseste Renewing Shampoo pentru curatare, Calming Shampoo pentru scalp sensibil siPurifying Pre-Shampoo Clay pentru a indeparta excesul de sebum.