Cea mai buna reteta de antipasti – Aperitivul perfect pentru Sarbatori

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
8 dec. 2018

Poate te-ai saturat de vesnicile aperitive care se servesc de cand lumea. O spunem cu toata sinceritatea ca si noi – asa ca avem ceva mult mai creativ in minte.

Pentru ca se apropie Craciunul, ne-am gandit sa-ti propunem un aperitiv inedit: cea mai buna reteta de antipasti pe care am incercat-o in ultima vreme.

Este foarte simplu de pregatit, este delicioasa si arata foarte bine pe farfurie. Si are un continut redus de carbohidrati.

O portie contine doar 60 de calorii, 5 grame de grasimi (din care 2 grame de grasimi saturate), 1 gram de carbohidrati, 0,1 grame de zahar, 222 mg de sodiu, 1 gram de fibre si 3 grame de proteine.

Ingrediente pentru cea mai buna reteta de antipasti:
  • 24 felii de salam;
  • 100 gr. rosii cherry, taiate in sferturi;
  • 60 gr. masline negre, taiate in jumatati;
  • 60 gr. miez de aghinare, taiat in cubulete;
  • 30 gr. Frunze de busuioc, tocate fin;
  • 2 linguri de otet de vin rosu;
  • sare;
  • piper.
Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 375 de grade Celsius. Se pune cate o felie de salam in fiecare forma dintr-o tava de briose.

Se coace timp de 8-10 minute, pana cand salamul devine crocant. Se lasa la racit in forma de briose timp de 10-15 minute.

Intre timp, se pregateste umplutura: intr-un caston mare, se amesteca rosiile, maslinele, inimile de anghinare, busuiocul si otetul. Se asezoneaza cu sare si piper, se umplu cupele obtinute din feliile de salam si se servesc.

Foto: Shutterstock.com