3 retete elegante si simple pentru o masa de Craciun perfecta

1
De Irina Constantin
23 dec. 2019

Vrei sa-ti impresionezi toti invitatii cu un meniu demn de un chef bucatar?

Cu aceste retete pentru Craciun, nimeni nu va sti ca pregatirea mesei a durat maximum o ora, iar preparatele puteau fi gatite cu succes chiar si de un junior. Pentru a obtine rezultate fabuloase, nu trebuie sa muncesti toata ziua de Ajun, ci sa lucrezi inteligent, cu elemente si tehnici simple, dar de efect.

Gogosi vegane, cel mai gustos (si usor) desert de Craciun

Top 3 retete pentru Craciun: Simple, delicioase, elegante!
1. Fondue cu branzeturi

Nu vei da niciodata gres cu un fondue clasic, cremos si aromat. Secretul sta in alegerea branzeturilor, dar si in garniturile selectate. Opteaza pentru branza razuita sau taiata in bucatele mici, care se va topi imediat si va umple bucataria cu savori imbietoare.

Un fondue cu branzeturi este aperitivul perfect, care va incalzi invitatii proaspat sositi si le va deschide apetitul pentru urmatoarele preparate.

Vei avea nevoie de un recipient special pentru fondue, in care sa topesti minimum doua sortimente de branza. Poti alege dintre camembert, cheddar, Gruyere, emmentaler sau Comte.

Apoi, pune in jurul vasului cu fondue fierbinte mai multe tipuri de garnituri. Opteaza pentru paine de diferite feluri (bagheta, ciabatta, felii aromatizate cu usturoi), felii subtiri de mere verzi si pere, cartofi noi, bastonase din legume si nuci.

2. Morcovi glazurati, garnitura perfecta pentru orice dish

Fie ca alegi sa gatesti friptura la cuptor, rulada cu muschiulet de porc sau chiar un fel principal vegetarian, ai nevoie de o garnitura savuroasa. Evita banalul piure de cartofi si stai departe de salatele plictisitoare!

Morcovii glazurati reprezinta o varianta delicioasa, la care nimeni nu se va astepta. Vei obtine o garnitura eleganta, simpla, dar plina de arome intense. La finalul mesei, toata lumea iti va cere reteta!

Tot ce trebuie sa faci, pentru inceput, este sa speli foarte bine o cantitate potrivita de morcovi. Nu le curata coaja, caci aceasta le va oferi o textura placuta si un aspect deosebit.

Tort de morcovi cu portocale, un desert cu aroma de Craciun

Elimina capetele morcovilor si taie-i in jumatate, pe lungime. Daca doresti, poti folosi si baby morcovi pentru aceasta reteta. Pune legumele intr-o tigaie incapatoare, cu unt, o lingura de zahar brun si putina apa. Lasa tigaia pe aragaz, la foc mic, pana cand lichidul scade, iar morcovii capata o textura moale, dar usor crocanta.

Spre final, presara peste morcovi sare grunjoasa de Himalaya. Daca esti curajoasa si iti plac preparatele care ies in evidenta, poti adauga si un varf de lingurita de scortisoara.

3. Cartofi gratinati cu hrean si nucsoara

Cauti retete pentru Craciun care sa fie potrivite atat pentru vegetarieni, cat si pentru omnivorii de la masa? Acest preparat va impresiona pe toata lumea. Poate fi servit drept garnitura sau fel principal, are o savoare unica, iar hreanul din compozitie este numai bun pentru a te incalzi intr-o zi de iarna.

Top 3 cele mai bune retete cu scortisoara: Umple-ti bucataria cu arome imbietoare!

Pune cartofii intr-o tava, in mai multe straturi, acoperindu-i cu sos. Daca doresti, poti adauga, intre cartofi, si felii de mozzarella sau alt sortiment de branza. Lasa totul la cuptor, pana cand cartofii devin moi, iar stratul superior capata o nuanta aurie. Pofta buna!

Foto: Getty Images.