Gogosi vegane, cel mai gustos (si usor) desert de Craciun

Teodora Tirca1
De Teodora Tirca
17 dec. 2019

Sa recunoastem, gogosile vor fi mereu desertul nostru preferat, indiferent de ocazie si indiferent cate dulciuri am avea prin preajma.

Eu una o sa aleg intotdeuna gogosile in locul unor torturi elaborate. Ceea ce ma impiedica insa sa le consum linistita este faptul ca imi pica destul de greu, mai ales ca am intoleranta la lapte. Solutia? Gogosile vegane, de care oricine se poate bucura fara consecinte.

Tort de morcovi cu portocale, un desert cu aroma de Craciun

Daca te confrunti de obicei cu arsuri la stomac, balonare sau suferi la randul tau de intoleranta la lactoza, atunci aceasta reteta e pentru tine. Gogosile vegane sunt pufoase, gustoase si usoare, si au mai putine calorii. Totusi, daca esti la dieta iti recomand sa le consumi cu moderatie.

Ingrediente:

-32 grame unt de cocos

-118 ml lapte de migdale

-o lingura de ulei de floarea soarelui

-2 cani de faina (aluatul ar trebui sa fie dens)

– 100 grame zahar vanilat

-1 lingurita praf de copt

-1 jumatate lingurita de sare

-2 linguri coaja de portocala rasa pentru aroma

-forme de prajituri steluta

Mod de preparare:

Pune o tigaie inalta la foc mediu si topeste untul de cocos. Adauga laptele si uleiul de floarea soarelui si amesteca-le. Dupa ce s-au omogenizat, ia vasul de pe foc. Intr-un bol separat amesteca faina, jumatate din cantitatea de zahar, praful de copt si sarea, si amesteca cu o furculita.

Supa anti-aging cu sparanghel

Fa o gaura in centru si adauga mixtura de lapte, unt si ulei pe care ai pregatit-o mai devreme. Adauga si coaja de portocala rasa. Combina treptat cu faina pana ce se formeaza un aluat mediu-dens. Apoi, folosindu-ti mainile, ia o cantitate de aluat si formeaza bilute mici pe care apoi le aplatizezi cu palmele. Daca vrei, acum e momentul sa folosesti o forma de prajituri pentru a taia aluatul in forma de steluta.

Pune ulei de floarea soarelui sau de cocos intr-o tigaie inalta si incalzeste-l la foc mediu. Adauga gogosile-steluta si lasa-le sa se prajeasca pe fiecare parte (aproximativ 3-5 minute), pana ce devin aurii.

Pune cateva servetele intr-un bol. Odata ce gogosile s-au prajit, ia-le cu o spatula si pune-le peste servetele, astfel incat acestea sa absoarba grasimea in exces.

Pe masura ce scoti gogosile din tigaie, pudreaza-le cu cantitatea de zahar vanilat ramasa.

Foto: Instagram/@homemade_madi