Stelute cu scortisoara – reteta biscuitilor de Craciun preferati de Regina Marii Britanii

Cinnamon stars in tin can, star anise, cinnamon sticks, nutcracker and pine cones
Roxana Dobrita1
De Roxana Dobrita
22 dec. 2019

Acum te poti bucura de o gustare dulce demna de o regina, pentru ca Palatul Buckingham a dezvaluit reteta secreta a biscuitilor preferati ai Majestatii Sale: stelute cu scortisoara. 

Bucatarii reginei au impartasit cu publicul un tutorial pas cu pas pe pagina oficiala de Instagram a familiei Windsor. Rezultatul? Biscuiti sub forma de stelute si semiluna care arata atat de bine ca aproape nu-ti vine sa-i mananci.

View this post on Instagram

The Royal pastry chefs are excited to share their recipe for ‘Cinnamon Stars’ with you to enjoy over Christmas. #ARoyalChristmas Swipe to see the finished biscuits 🌟 The full recipe and method can be found via the link in our bio.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

„Bucatarii regali sunt bucurosi si entuziasmati sa impartaseasca reteta pentru Stelute cu scortisoara pentru un Craciun plin de savoare.”

Daca-ti doresti o zi festiva care sa primeasca aprobarea Reginei, gasesti reteta mai jos.

Tort de morcovi cu portocale – Un desert cu aroma de Craciun 

Ingrediente pentru Stelute cu scortisoara:

-360g zahar pentru glazura

-85g albusuri de ou

-20g suc de lamaie

-300g migdale macinate

-coaja rasa de la 1/2 lamaie

-12g scortisoara macinata

-1/4 cuisoare macinate

Mod de preparare:

Pune coaja de lamaie in mixer si amesteca la viteza mare pana obtii o textura de pasta. Bate zaharul cu albusurile de ou si sucul de lamaie. Ia o treime din amestec si pune-o deoparte pentru a decora la final aluatul cu un strat subtire.

Adauga restul ingredientelor in ce a mai ramas din amestecul de mai sus si combina pana obtii o textura de aluat. Framanta aluatul cu mainile si intinde-l intr-o tava de copt tapetata cu hartie. Aluatul intins nu trebuie sa depaseasca 1cm grosime.

3 retete festive pentru masa de Craciun preparate cu doar 3 ingrediente

Intinde peste foaia de aluat amestecul lasat deoparte mai devreme si da totul la frigider pentru minimum o ora.

Scoate aluatul de la frigider si taie-l in forme cu un cutit sau cutter. Fii creativa. Daca ai forme speciale pentru biscuiti, inmoaiele in prealabil in apa calda si apoi foloseste-le pentru a taia aluatul. Asa te asiguri ca nu ramane coca lipita pe ele si se strica forma biscuitilor.

Da-le la cuptorul incalzit la 160 de grade pentru 12-15 minute. Bucatarii recomanda sa folosesti doar caldura de jos a cuptorului pentru ca partea de sus a biscuitilor sa ramana alba si sa nu se decoloreze.

Biscuitii sunt gata cand poti sa ridici usor marginile hartiei de copt. Centrul ar trebui sa fie in continuare moale si un pic lipicios.

Lasa-i sa se raceasca aproximativ 30 de minute inainte de a-i indeparta din tava. Daca-i tii intr-un bol inchis ermetic se pastreaza pana la doua luni.

Pofta buna!

P.S. Pe site-ul oficial al Palatului Buckingham mai gasesti si alte retete festive (placinte cu carne si biscuiti cu ghimbir).

Foto: Getty Images