Top 3 cele mai bune retete cu scortisoara: Umple-ti bucataria cu arome imbietoare!

Avatar1
De Irina Constantin
11 dec. 2019

Adori mirosul delicios de scortisoara, care iti aduce aminte de iernile friguroase si magice din copilarie?

Pe langa faptul ca ofera preparatelor o aroma extraordinara, scortisoara aduce si numeroase beneficii pentru sanatate. Este plina de antioxidanti, are proprietati antiinflamatorii si regleaza nivelul de glicemie.

Cum faci cele mai bune rulouri cu scortisoara

Aceste retete cu scortisoara iti vor invalui toata casa in savoare, in doar cateva minute. Sunt simple, contin ingrediente accesibile si le poate gati absolut oricine.

1. Budinca din paine toast, cu scortisoara si stafide

Chiar daca nu este un preparat celebru pentru noi, alte zone ale lumii se bucura foarte des de acest desert simplu si incredibil de bun.

Painea poate fi inlocuita cu alte baze, precum cozonac, croissante sau chifle dulci, iar aromele pot fi reglate in functie de preferinte.

Pentru doua portii de budinca vei avea nevoie de:
  • 5-6 felii de paine toast (sau inlocuitorul preferat);
  • 2 linguri de stafide brune;
  • 200 ml lapte de migdale sau cocos;
  • lingura de miere sau sirop de agave;
  • Esenta de rom si de vanilie;
  • 1 lingurita cu scortisoara;
  • Un praf de sare.

Unge o tava termorezistenta cu unt, apoi rupe painea, croissantele sau cozonacul in bucatele de dimensiuni egale. Pune-le in tava alaturi de stafide si preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Mierea cu scortisoara, combinatia care distruge peste 20 de boli. Cum se administreaza si ce sa stii cand faci o astfel de cura

Amesteca intr-un recipient separat laptele, mierea, scortisoara, esentele si sarea, pana acestea se omogenizeaza. Toarna lichidul in tava, peste paine si stafide.

Introdu preparatul la cuptor si lasa-l sa se gateasca pana cand se formeaza o crusta aurie. Serveste budinca alaturi de inghetata cu aroma de vanilie!

2. Batoane pentru mic dejun, cu merisoare, migdale si scortisoara

Aceste snack-uri sunt perfecte pentru un mic dejun aromat si dulce sau pentru gustarea de dupa-amiaza, servita alaturi de un ceai fierbinte. Aromele de iarna se vor contopi in cele mai gustoase batoane pe care le vei savura vreodata!

Ingrediente pentru 12 bucati:
Aluatul
  • 120 g faina;
  • 90 g fulgi de ovaz;
  • 100 g zahar brun;
  • 110 g unt nesarat, rece;
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu;
  • o lingurita de sare.
Umplutura:
  • 100 g merisoare deshidratate;
  • 50 g fulgi de migdale;
  •  2-3 lingurite de scortisoara;
  •  250 g piure de mere;
  •  Coaja de la o portocala.

View this post on Instagram

Apples and cranberries are a classic flavor combination that led itself best to cinnamon, nutmeg, and ground cloves. The blend of spices makes this the perfect fall treat, and for a bonus, you can drizzle dark chocolate over the top of them and make it into a tasty dessert! ⁣ ⁣ ⁣ Click link in profile @xokatierosario to see the full recipe and tutorial!⁣ ⁣ https://xokatierosario.com/apple-cranberry-oatmeal-bars-post/⁣ ⁣ #xokatierosario ⁣ #foodstylist #foodphotographer #foodphotographer #foodstyling #foodtography #foodphotography #feedfeed #f52grams #huffposttaste #eeeeeats #thekitchn #foodandwine #foodandwine #onthetable #foodblogfeed #food52 #tastemade #realsimple #cookmagazine #foodwinewomen #foodstyle #foodstyle #foodstyle #applecranberry #oatmealbars #breakfastbars #foodies #fallbaking #mycommontable

A post shared by Katie Rosario (@xokatierosario) on

Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca intr-un bol, pana cand untul se transforma in mici firimituri. Se intinde jumatate de aluat intr-o tava acoperita cu hartie de copt, iar cealalta jumatate se pastreaza pentru final.

Amesteca bine toate ingredientele pentru umplutura, pana cand aromele se intrepatrund. Intinde mixul obtinut in tava, apoi faramiteaza restul de aluat peste el.

Supa marocana de morcovi cu scortisoara si alune de padure

Coace preparatul timp de 30-35 de minute la foc mediu, pana cand suprafata devine usor aurie. Dupa ce s-a racit, taie rezultatul in 12 batoane egale si serveste-le oricand doresti!

3. Pancakes cu scortisoara, mere si vanilie

Transforma clasicele pancakes intr-un desert delicios de Craciun! Dintre numeroasele retete cu scortisoara, aceasta este una incredibil de fina, pufoasa si aromata.

Iata de ce vei avea nevoie pentru 4 portii:
Pentru pancakes:
  • 125 g faina;
  • 2 linguri de zahar brun;
  • O lingura de praf de copt;
  • 240 ml lapte vegetal;
  • 2 lingurite de scortisoara;
  • Esenta de vanilie, dupa gust;
  • Un praf de sare.
Pentru sos:
  • Un mar mare, curatat si taiat cubulete;
  • 100 g unt;
  • 2 linguri de zahar brun.
Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara si sarea. Separat, amesteca laptele si esenta de vanilie, adaugandu-le peste mixul uscat. Omogenizeaza foarte bine, apoi adauga cate putin aluat intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Intoarce fiecare clatita pe ambele parti, pana suprafata este gatita si usor aurie.

Separat, pune intr-o tigaie untul si zaharul, pana cand se caramelizeaza. Adauga cubuletele de mar si lasa-le sa fiarba in sos, pana obtii consistenta dorita. Serveste clatitele americane calde, alaturi de merele delicioase!

Foto: Instagram/Katie Rosario