Curry de pui si conopida, o combinatie ideala pentru serile de iarna

curry de pui
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
6 dec. 2018

Acest curry de pui si conopida este o alegere perfecta atunci cand ai pofta de un preparat de inspiratie indiana si nu vrei sa pierzi prea mult timp in bucatarie.

Este foarte aromat, incredibil de gustos si este perfect pentru o cina in doi, in serile reci de iarna. Combina-l cu orez basmati fiert impreuna cu cateva bucati de cuisoare pentru a capata o aroma deosebita.

Daca vrei o reteta vegetariana, incearca un curry cu naut si ananas

Ingrediente pentru curry de pui si conopida:

-1 lingura de ulei vegetal;

-2 pulpe de pui, fara piele, taiate;

-ó ceapa, tocata marunt;

-1 ardei gras, taiat felii subtiri;

-1/4 de conopida, taiata in inflorescente;

– 3 linguri de pasta de curry;

– 250 ml supa de legume;

– 200 gr de rosii tocate;

-1 frunza de dafin;

– o mana de Frunze de coriandru, tocate marunt, pentru decorare;

-1/2 lamaie, taiata felii.

Supa de linte are un gust mai bun cu un pic de curry!

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie nonaderenta si se calesc timp de 5 minute carnea de pui si ceapa, impreuna cu un praf de sare, pana cand ceapa incepe sa se inmoaie iar carnea de pui a inceput sa se rumeneasca.

Se adauga ardeiul gras si conopida si se gatesc inca 5 minute, amestecand ocazional. Apoi se adauga pasta de curry si se gateste 1-2 minute pana cand incepe sa se simta mirosul, apoi se adauga supa de legume, rosiile si frunza de dafin.

Pasta de curry complimenteaza perfect si o portie delicioasa de midii

Se lasa la fiert timp de 10 minute sau pana cand sosul a inceput sa se ingroase iar carnea de pui este gatita complet. Se garniseste cu coriandru si piper negru si se serveste alaturi de felii de lamaie.

Foto: Shutterstock.com