Supa de linte cu curry

supa de linte
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
9 nov. 2018

Supa de linte cu curry este preparatul perfect atunci cand ai pofta de ceva reconfortant si delicios, dar nu ai mult timp ca sa gatesti.

Este satioasa si poate fi consumata atat ca atare cat si ca garnitura pentru alte feluri de mancare de inspiratie asiatica dar si impreuna cu orez basmati, fiert simplu sau cu un file de peste la cuptor sau la gratar.

Ingrediente pentru supa de linte cu curry:

60 ml de apa, sau mai putin de jumatate din aceasta cantitate daca vrei sa folosesti ulei;

60 de grame de ceapa rosie, tocata marunt;

3 catei de usturoi, pisati;

1 lingura de ghimbir proaspat, razuit;

1 ardei iute mic;

250 de grame de morcovi, taiati fin;

Un praf de sare;

720 ml de supa de legume;

180 de ml de lapte de cocos la conserva;

Smantana de cocos;

200 de grame de linte galbena (daca folosesti linte verde sau maro, timpul de gatire va fi diferit);

1 lingura de pudra de curry.

Mod de preparare:

Se ia o oala de dimensiune medie si se pune la foc mediu. Cand s-a incalzit, se adauga apa (sau uleiul) si ceapa. Se soteaza timp de 3 minute, amestecand des, pana cand ceapa se inmoaie, apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute si se soteaza inca 2-3 minute.

Apoi se adauga morcovul si un praf de sare si se mai gateste inca 1-2 minute, amestecand ocazional. Se adauga supa de legume si laptele de cocos si se mareste focul.

Cand amestecul incepe sa fiarba se adauga lintea si se amesteca. Imediat ce amestecul incepe sa fiarba din nou, se reduce temperatura de gatire la minim.

Se adauga smantana de cocos si pudra de curry si se lasa sa fiarba neacoperit timp de 12-16 minute, sau pana cand lintea si morcovul au consistent ape care ti-o doresti.

Daca amestecul se ingroasa prea tare mai poti adauga lapte de cocos sau supa de legume, dupa caz. Se pune in boluri si se decoreaza cu coriandru proaspat si suc de lamaie.

In frigider rezista pana la 5 zile, iar in cogelator pana la 30 de zile. Atunci cand o reincalzesti, adauga si supa de legume ca sa o subtiezi pana la consistenta dorita.

Foto: Shutterstock.com