Gogosi cu ciocolata din 5 ingrediente: vegane si fara gluten

gogosi cu ciocolata
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
13 mart. 2019

Da, poti sa faci gogosi din 5 ingrediente simple!

Sunt fara produse lactate si fara gluten, deci o varianta mult mai sanatoasa a gogosilor obisnuite.

Nu este nevoie sa cumperi dulciuri din comert fara gluten, dar care de multe ori au o cantitate exagerata de zahar rafinat, ci sa incerci retete simple, pe care le poti prepara acasa. Aceasta reteta de gogosi cu ciocolata se face foarte usor si va fi gustul oricarui iubitor de ciocolata.

Gogosi sau placinta cu mere? De ce nu amandoua?

Ingrediente pentru gogosi cu ciocolata:

200 de grame de faina fara gluten

120 ml de lapte de migdale

6 linguri cu sirop de artar

4 linguri cu ulei de cocos topit

3 linguri de cacao

Putina sare

Gogosi Paleo cu ciocolata (fara gluten)

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, se toarna compozitia in formele pentru gogosi si se introduce tava la cuptor timp de 12-15 minute.

Glazura se prepara la abur, amestecand uleiul de cocos cu siropul de artar si cu cacaua.

Se scufunda fiecare gogoasa in ciocolata, se presara fistic, fulgi de cocos si se lasa la racit.

Gogosi „banana bread” cu glazura de ciocolata

Foto: Shutterstock.com