Humus cu sfecla rosie coapta

Shutterstock

Te-ai plictisit de humusul clasic? Exista atat de multe combinatii pe care le poti folosi pentru a conferi aroma diferita boabelor de naut. Incearca sa faci humus cu sfecla coapta ca sa obtii un preparat inedit!

Pasta de naut este foarte hranitoare, deoarece furnizeaza proteine și fibre. Este ideala pentru micul dejun, dar si ca gustare alaturi de legume crude (castraveti, telina apio, ardei, morcovi). In cazul in care te-ai plictisit de combinatia clasica, afla ca poti sa faci humus cu foarte multe ingrediente care-i confera o culoare minunata, dar si o aroma deosebita.

Daca amesteci nautul cu sfecla rosie coapta, vei obtine o pasta gustoasa si hrănitoare. Este recomandat sa faci acasa humusul, deoarece astfel stii cu exactitate ce ingrediente ai folosit. Iar gustul lui nu se va compara cu cel al humusului preparat din comert!

Ingrediente pentru humus cu sfecla rosie coapta:

1 conserva cu naut boabe sau naut inmuiat si fiert

1 sfecla rosie

1 lingura cu tahina (pasta de susan)

Zeama de lamaie dupa gust

1-2 catei de usturoi

Sare si piper

Putina apa din conserva sau in care au fiert boabele de naut (pentru a obține consistenta dorită)

Mod de preparare:

Sfecla roșie se curăță de coajă, se taie felii, se stropește cu ulei, oțet, sare, piper și se lasă la cuptor aproximativ o oră până când se rumenește.

După ce s-a răcit, o poți mixa împreună cu boabele de năut și celelalte ingrediente.

Vei obține o pastă de o culoare vibrantă și extrem de aromată la gust.

Foto: Shutterstock.com