Paste cu vinete, rosii si parmezan la cuptor

paste cu vinete, rosii si parmezan
1
De Ioana Marosan
23 oct. 2018

Daca te numeri printre cei care ar manca paste oricand, oricum si oriunde, atunci reteta de paste cu vinete, rosii si parmezan la cuptor o sa devina cu siguranta una dintre preferatele tale.

Este delicioasa, aromele de vinete, rosii cherry si parmezan creeaza un amestec care iti va imbata simturile iar caperele si piperul rosu vor da o nota speciala acestui preparat pentru care orice italian si-ar da viata. Te provoc sa faci aceasta reteta si sa ne spui cum ti s-a parut.

Ingrediente pentru paste cu vinete, rosii si parmezan la cuptor:

1 vanata medie, curatata de coaja si taiata in doua jumatati;

1 jumatate de kg de rosii cherry;

8 catei de usturoi, zdrobiti;

60 ml ulei de masline extravirgin;

1 jumatate de lingurita de piper rosu macinat;

Sare;

2 oua mari;

2 linguri de pasta de tomate;

120 de grame de parmezan ras;

500 de grame de penne;

2 linguri de capere scurse;

60 de grame de busuioc, plus cateva frunze intregi.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Pune intr-o tigaie mare, de preferat din fonta, vanata, rosiile, uleiul de masline si piperul rosu. Asezoneaza cu sare si amesteca-le pana se omogenizeaza.

Introdu tigaia la cuptor pentru 25-35 de minute, pana cand vanata devine frageda iar rosiile sunt coapte. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca. Redu temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius.

Amesteca ouale cu pasta de tomate pana se omogenizeaza, apoi adauga cam 3/4 din cantitatea de parmezan.

Pastele se fierb intr-o oala cu apa clocotita pana devin al dente. Apoi se scurg rapid si se pun inapoi in oala in care au fiert. Se adauga legumele racite si se amesteca pana se obtine un amestec omogen.

Se ia tigaia in care s-au gatit legumele si se unge cu putin ulei de masline. Se pune amestecul de paste si legume iar deasupra se adauga amestecul de oua, pasta de tomate si parmezan si se amesteca bine. Se adauga caperele si busuiocul si se amesteca din nou pana la omogenizare.

Deasupra se presara restul de parmezan si cateva frunze de busuioc si apoi se introduce la cuptor pentru 30-35 de minute, pana ce partea de la suprafata devine aurie. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit 10 minute, inainte de servire.

Foto: Shutterstock.com