Tagliatelle cu ciuperci, usturoi si sparanghel

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
16 mai 2019

Uneori tot ceea ce iti doresti este un preparat care sa-ti incalzeasca sufletul, iar reteta de tagliatelle cu ciuperci, usturoi si sparanghel de mai jos face exact acest lucru.

Este o reteta vegana, careia drojdia inactiva ii aduce o nota discreta de branza iar amestecul de ciuperci si usturoi creeaza o paleta de arome imbietoare. Se face foarte usor si o poti savura impreuna cu iubitul sau cu prietenii, alaturi de o sticla de vin alb licoros.

Cum faci cei mai buni ardei umpluti

Ingrediente pentru tagliatelle cu ciuperci, usturoi si sparanghel:

-180 gr tagliatelle uscate;

-800 ml apa;

-1 lingurita de sare;

-160 gr de amestec de ciuperci, tocate grosier;

-100 gr sparanghel, taiat grosier;

-3 catei de usturoi, tocati marunt;

-2 linguri de ulei de masline;

-1 lingura de drojdie inactiva;

-70 ml de vin alb;

-1/2 lingurita de sare;

-piper negru;

– o mana de patrunjel, tocat marunt.

Mod de preparare:

Pastele se pun in apa clocotita impreuna cu 1 lingurita de sare si se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si se clatesc cu apa rece, apoi se mai scurg inca o data bine, indepartand cat mai mult din apa.

Reteta lui Alain Ducasse pentru friptura de vita in unt

Uleiul de masline se incalzeste intr-o tigaie mare, non-aderenta, apoi se adauga usturoiul si se gateste timp de 2-3 minute pana cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini. Se adauga ciupercile tocate si sparanghelul si se gatesc impreuna timp de 5 minute.

Se adauga pastele, se asezoneaza cu sare si piper si se adauga aproape toata cantitatea de patrunjel tocat, apoi se toarna vinul alb si se amesteca pana cand toate ingredientele sunt bine amestecate. Se presara deasupra restul de patrunjel si se poate servi.

Foto: Shutterstock.com