Terci de ovaz cremos (porridge) cu pere coapte

Alina Dragne1
De Alina Dragne
5 ian. 2019

Foarte popular in America, terciul de ovaz a inceput sa fie preparat tot mai des si in Romania, spre bucuria mea.

Terciul de ovaz este un preparat care se gateste rapid si simplu. Iar pentru ca este iarna, m-am gandit ca aceasta reteta ne-ar prinde foarte bine: cald, cremos si delicios! Pentru mine este un mic dejun foarte hranitor, sanatos si vi-l recomand cu drag.

Micul dejun al campionilor: Terci de ovaz cu dovleac, ghimbir si nuca

Ingrediente pentru terci de ovaz:

1 para

1 lingurita miere sau sirop de agave

1 lingurita ulei de cocos

1 lingurita suc de lamaie

cardamom macinat

45g fulgi de ovaz

250ml lapte de migdale

120ml apa

1/2 lingurita esenta de vanilie

Topping: nuci pecan tocate, afine, scortisoara macinata, miere sau sirop de agave

Terci de ovaz cu afine si migdale

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Taie para pe jumatate si curata mijlocul de seminte. Pune para intr-o tava, cu partea taiata in sus. Stropeste para cu sucul de lamaie, mierea, uleiul de cocos si presara putin cardamom macinat deasupra. Coace para timp de 20 minute.

Intr-o oala mica amesteca fulgii de ovaz cu laptele, apa si esenta de vanilie. Gateste terciul la foc mic, timp de 10 minute; amesteca ocazional in el, pana devine cremos si s-a inchegat un pic.

Serveste terciul de ovaz cu para coapta deasupra, cu nuci pecan presarate, afine proaspete si un strop de miere si scortisoara macinata.

Terci de quinoa cu lapte de cocos si cacao

Foto: Marius Dragne