Cum stii daca jobul iti afecteaza relatia. 8 indicii dure

1
De Alice Papuc
17 mai 2023

Obiectivele tale in ceea ce priveste cariera iti afecteaza relatia de cuplu?

Oamenii de stiinta au concluzionat: exista anumite cariere care isi pun amprenta asupra relatiei de cuplu. Mai exact, anumite cariere te fac mai predispusa sa divortezi, in timp ce alte cariere isi pot pune amprenta intr-un mod pozitiv asupra relatiei tale de cuplu. Mai mult decat atat, iti alegi partenerul de viata si in functie de cariera ta. Acestea fiind spuse, jobul tau reprezinta mai mult decat o sursa de venit. Dar cum stii daca jobul iti afecteaza relatia de cuplu?

Iata 8 indicii care te vor pune pe ganduri!

 

Nu iti place jobul tau

Oricat de mult ai incerca sa separi viata profesionala de cea personala, daca ai un job care nu iti place si nu te face fericita, acest lucru isi va pune amprenta inclusiv in relatia ta amoroasa. Partenerul tau va incepe sa simta ca ceva nu este in regula cu atmosfera dintre voi doi.

Esti mereu obosita

Este normal sa iti doresti timp pentru tine si sa iti incarci bateriile. Cu toate acestea, nu este normal sa te simti mereu obosita si sa nu ai energie pentru nimic.

Cum recunosti un vampir energetic? Motivul pentru care anumite persoane te lasa fara energie

Muncesti mult prea mult

Poate ca ai un deadline foarte strans si alegi sa faci ore suplimentare la locul de munca. Este firesc sa te preocupi de responsabilitatile tale. Cu toate acestea, este important sa inveti sa iti gestionezi programul si sa petreci timp de calitate cu partenerul tau.

Lipsesti de la evenimentele importante

Daca lipsesti in mod constant de la evenimente sau ajungi chiar sa uiti de ele, de planurile voastre sau de aniversari, partenerul tau se va simti neglijat. Incearca sa gasesti un echilibru si sa te revansezi fata de partenerul tau si fata de cei dragi in cazul in care ai lipsit de la un eveniment.

Esti mereu stresata

Daca esti stresata in mod constant, ajungi sa te razbuni in mod involuntar pe partenerul tau. Poate ca ii raspunzi intr-un mod acid la o simpla intrebare sau poate ca nu mai ai deloc rabdare cu el. Gaseste o modalitate sanatoasa de a gestiona stresul si comunica situatia alaturi de partenerul tau.

Jobul tau nu iti ofera siguranta financiara

Atunci cand nu ai siguranta financiara, ajungi sa te simti coplesita de stres si de probleme. Acest lucru iti afecteaza sanatatea mintala si, in final, relatia de cuplu.

Discuti tot timpul doar despre job

Este firesc sa iti impartasesti reusitele cu partenerul. Dar este la fel de firesc sa stii cand sa spui „stop” si sa te concentrezi doar pe voi doi.

Competitia in cuplu. Poate aceasta sa devina daunatoare?

Fostii tai parteneri s-au plans de jobul tau

In final, daca ai avut mai multi parteneri care s-au plans de jobul tau, este momentul sa faci un pas in spate si sa iti analizezi mai bine obiceiurile. Fii sincera cu tine analizeaza de ce jobul iti afecteaza relatia. Doar asa vei afla ce poti face in aceasta situatie.

Foto: depositphotos.com