Lucruri pe care nu trebuie sa le accepti niciodata intr-o relatie

1
De Alice Papuc
27 dec. 2022

Intr-o relatie trebuie sa stii sa impui limite si sa cunosti lucrurile pe care nu trebuie sa le accepti niciodata de la partener. Stii care sunt acelea?

Indiferent cat de mult iti iubesti partenerul, exista lucruri pe care nu trebuie sa le accepti niciodata intr-o relatie. Bineinteles, niciun cuplu nu este perfect, dar exista cateva semnale majore care iti indica faptul ca esti intr-o relatie toxica. Iata care sunt acelea:

Dorinta de control

Nu, nu ne referim la faptul ca partenerul doreste sa aleaga restaurantul unde mancati impreuna, ci la acel control care se manifesta printr-o dorinta apriga de a aproba lucrurile pe care le faci si modul in care le faci. Este normal ca intr-o relatie sa impartasiti viziuni comune, dar partenerul nu trebuie sa iti dicteze intreaga viata. Nu trebuie sa te simti vinovata daca iesi cu fetele in oras si nu trebuie sa ii spui in fiecare minut ce faci si unde esti.

Cele 6 tipuri de narcisisti. Care este cel mai periculos?

Abuzul verbal sau emotional

Dorinta de control a partenerului se poate manifesta inclusiv prin abuz verbal sau emotional. Partenerul te poate batjocori si poate incerca sa te puna intr-o lumina proasta atunci cand incerci sa iti exprimi sentimentele. Poate recurge la acest comportament chiar si de fata cu alte persoane, din dorinta ca tu sa fii singura.

Abuzul fizic

Lucrurile pot escalada rapid, iar violenta partenerului se poate manifesta sub forma de abuz fizic. Acest comportament poate avea cele mai grave consecinte. Daca partenerul tau te trateaza in acest mod, ia cat mai repede legatura cu un membru al familiei, un consilier sau cu autoritatile. Este necesar sa iesi cat mai repede dintr-o astfel de relatie. Trebuie sa constientizezi ca esti in pericol si ca un astfel de comportament este de neacceptat.

Nu te simti bine cu propria persoana cand esti cu partenerul tau

Partenerul tau ar trebui sa fie acea persoana care sa te sustina sa fii cea mai buna versiune a ta. Daca tu nu te simti bine cu propria persoana cand esti cu el, te simti nedemna si iti pierzi increderea in tine, nu esti in relatia potrivita. Partenerul tau trebuie sa fie mandru de tine si sa te trateze cu respect, nu sa te traga in jos.

Ajungi izolata

Bineinteles, controlul manifestat de partenerul tau se va transforma treptat in izolare. Vei fi izolata de cei dragi, de hobby-urile tale si in final, de tot ceea ce esti tu cu adevarat. Partenerul poate recurge la acest comportament din gelozie, pentru ca nu isi doreste sa iti petreci timpul in alt mod decat cu el, sau din dorinta de a te tine cat mai departe de cei care te-ar putea ajuta. Acesta nu vrea sa constientizezi situatia in care esti si vrea sa ramai cat mai legata de el.

Tipuri de prietene de care ai nevoie in viata ta

Te schimbi complet

In orice relatie va trebui sa facem mici compromisuri pentru viata de cuplu. Acest lucru este, intr-adevar, normal. Dar nu este normal sa ajungi sa te schimbi complet si sa te pierzi pe tine insati. Nu trebuie sa renunti la anumite aspecte importante ale vietii tale, la toate lucrurile care iti fac placere si nici la acele trasaturi care te fac „tu”. Nu trebuie sa renunti la propria persoana pentru a-ti face partenerul fericit.

6 adevaruri despre barbati pe care le-am invatat dupa ce am pus capat logodnei mele. Poveste adevarata

Cariera ta nu este sustinuta

Este imposibil sa ai o relatie sanatoasa cu un partener care nu isi doreste sa te vada reusind. Da, partenerul poate sa iti ofere feedback, dar nu are dreptul sa devina frustrat cu privire la cariera ta. Ai nevoie de un partener care sa te sustina si sa isi doreasca sa ai succes, nu de un partener care sa te traga in jos.

Foto: depositphotos.com