Psihologii dezvaluie 4 sacrificii pe care nu ar trebui sa le facem in relatiile de cuplu

1
De Cristina Tudor
15 sept. 2022

Cu cat renunti la mai multe lucruri, cu atat vei fi mai capricios, mai trist, mai deprimat. Acest lucru este valabil mai ales daca nu primesti ceva la schimb.

Relatiile de iubire necesita sacrificii. Totusi, unele sacrificii in viata de cuplu aduc durere si dezamagire. Indiferent de cat de mult ai iubi pe cineva, tot trebuie sa ai grija de tine. Si acest lucru poate face diferenta dintre o relatie toxica, de co-dependenta, si una sanatoasa, matura si frumoasa.

De ce relatiile devin toxice?

Motivul este foarte simplu: partenerii se sacrifica mult prea mult pana cand ajung sa uite cine mai sunt individual. Cand cineva simte ca nevoile sale sunt invalidate, inevitabil se schimba. Cand oamenii se sacrifica prea mult, ei ajung sa renunte la lucrurile pe care le pretuiesc. Poate ca renunta la libertate sau la individualitate pentru a ii face fericiti pe cei de langa ei. Cu cat renunti la mai multe lucruri, cu atat vei fi mai capricios, mai trist, mai deprimat. Acest lucru este valabil mai ales daca nu primesti ceva la schimb.

Psihologii dezvaluie care sunt acele sacrificii pe care nu ar trebui sa le facem in viata sentimentala:

1. Nu iti sacrifica viata profesionala… mai exact cariera

Carierele sunt la fel de importante (daca nu mai importante) decat relatiile romantice. Exista, totusi, o diferenta intre un loc de munca si o cariera. A avea un job de vara de care nu ai neaparat nevoie este ceva ce poate fi sacrificat cu usurinta pentru dragoste.

Daca ai oportunitati care ti-ar putea schimba viata pentru totdeauna, atunci profita de ele. Nu le da deoparte pentru ca mai tarziu vei regreta.

2. Nu iti sacrifica visurile

Visurile sunt cele care motiveaza, transforma si schimba oamenii. Ele te ajuta sa iti imbunatatesti viata si sa devii cea mai buna versiune a ta. Daca simti ca nu poti lupta pentru visurile tale din cauza relatiei in care esti, atunci clar exista o problema intre tine si partenerul de cuplu.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: depositphotos.com