Simti ca familia lui este toxica pentru tine? 5 comportamente care te ajuta sa faci fata

1
De Cristina Tudor
15 aug. 2022

Fiecare dintre noi intra in relatie doar cu partenerul, teoretic fiind spus, caci practic atunci cand avem o noua relatie, avem de fapt mai multe noi relatii si acestea sunt legate de conexiunile pe care partenerul nostru le are cu familia, cu cercul sau de prieteni.

Adesea cea mai importanta influenta o vom primi in relatia de cuplu din partea familiilor noastre. Se poate intampla sa simti ca familia lui are un efect emotional toxic asupra ta. Te invitam sa descoperi 5 comportamente care sa te ajute sa mentii echilibrul in astfel de situatii.

Daca te gandesti sa vorbesti cu partenerul tau de viata despre ceea ce simti si despre presiunea care se revarsa asupra ta atunci cand te afli in contact direct cu familia lui, iti recomandam sa abordezi cat mai delicat aceasta problema. Sfatul nostru ar fi sa alegi subiecte punctuale si sa faci referire in special la acelea. Foarte probabil ca parintii lui au intentii bune, insa calea de comunicare nu este potrivita pentru tine. Cu totii suntem unici si nu intotdeauna reusim sa creem relatii armonioase unii cu ceilalti, desi avem de cele mai multe ori cele mai bune intentii.

Iata ce poti face cand simti ca relatia cu familia partenerului tau este toxica pentru tine sau pentru cuplu.
Descopera care sunt acele limite care te ajuta

Este important sa analizezi atent ce anume iti provoaca acel sentiment de disconfort in relatia ta cu aceste persoane. Odata ce ai stabilit care sunt acele comportamente negative pentru tine, poti incepe sa trasezi anumite limite, astfel incat sa limitezi cat mai mult repetarea acestora sau sa le anulezi efectul in cazul in care nu le poti opri.

Daca sunt prea critici, atrage-le atentia ca partenerul tau are incredere in tine, daca vor crede ca unele lucruri trebuie facute altfel, paseaza responsabilitatea astfel incat sa le faca ei de cred ca se descurca mai bine. Daca simti ca incearca sa iti influenteze partenerul cu barfe pe care le consideri nefondate, discuta cu partenerul tau despre cum puteti avea un echilibru in relatie, astfel incat sa nu treci peste valorile tale.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: freepik.com