7 lucruri pe care le vei invata dupa o relatie toxica

1
De Alice Papuc
4 feb. 2023

In urma unei relatii toxice, ajungi sa simti ca ti-ai ratat o parte importanta din viata. Dar timpul nu este pierdut daca ai invatat anumite lectii.

Ai trecut printr-o relatie toxica, o relatie care te-a marcat cu adevarat? Nu iti pierde speranta. In urma acestei relatii vei invata lectii importante, lectii pe care sa le aplici pe viitor. Astfel, atunci cand vei cunoaste barbatul potrivit, vei sti exact ce ai de facut. Iata 7 lucruri pe care le vei invata in urma unei relatii toxice!

Inveti sa semnalezi anumite „red flags”

Daca ai trecut printr-o relatie toxica, ai invatat ca exista anumite „red flags”, anumite lucruri care semnaleaza ca respectiva persoana nu este persoana potrivita pentru tine. Uneori sunt aspecte concrete, alteori sunt semne mai subtile, dar cu toate acestea, atunci cand esti indragostita, tinzi sa le ignori. Inchizi ochii si te gandesti ca nimic rau nu se poate intampla.

Pe viitor insa, vei sti ca anumite lucruri chiar nu sunt in regula: de la lucruri mai serioase, precum o gelozie excesiva, o anumita adictie, si pana la lucruri mai mici, precum vorbe sau atitudini. Nu ii justifica tu comportamentul, nu ii cauta scuze, ci analizeaza lucrurile la rece.

Inveti ce lucruri sa NU mai faci

In urma unei relatii toxice, inveti din greseli: greseli pe care sa nu le mai repeti pe viitor. Inveti lucruri despre tine si ajungi sa te cunosti mult mai bine. Devii o femeie mai puternica si stii ca, orice ar fi, te poti baza pe tine insati.

6 documentare Netflix pe care trebuie sa le vezi

Inveti ca lucrurile nu trebuie sa fie atat de dificile

Atunci cand ai o relatie cu un partener toxic, treci printr-o multime de situatii cu adevarat dificile. Induri, ierti si ai rabdare. Continui sa speri ca totul va fi bine si ca el se va schimba. Dar lucrurile sunt din ce in ce mai complicate si nu stii ce sa faci.

Nu incerca sa schimbi un om care nu isi doreste sa se schimbe. Daca partenerul tau nu te face sa te simti fericita, este timpul sa treci mai departe.

7 semne ca este un barbat cu adevarat bun (si nu un manipulator emotional)

Descoperi ce iti doresti cu adevarat de la un partener

Intr-o relatie de cuplu armonioasa, lucrurile sunt firesti. Totul vine de la sine si nu trebuie sa te rogi de partenerul tau sa te trateze frumos. Acesta va fi respectuos cu tine si te va face sa te simti iubita cu adevarat.

Astfel, in urma unei relatii toxice, inveti ce anume iti doresti cu adevarat intr-o relatie. Ai trecut deja prin situatii extrem de neplacute si nu iti mai doresti. Stii ca meriti mai mult si vei cauta un partener care sa fie atent la tine si la nevoile tale.

Incetezi sa te mai simti vinovata pentru ca ai ales sa pleci

Sunt o multime de femei care raman langa barbati care nu le fac fericite doar pentru ca se tem sa plece. Nu vor sa fie catalogate drept „lase” sau sa fie ele „vinovate” pentru ca si-au parasit partenerul. Incearca sa nu renunte la cel de langa ele si raman, oricat de nefericite ar fi.

Aceasta atitudine nu este corecta fata de tine si nu te va duce nicaieri. Ambii parteneri sunt responsabili pentru relatie. Nu este normal ca doar unul sa se implice si sa indure absolut tot. Renunta la un om toxic, care nu te iubeste, nu te sustine si nu iti face viata mai frumoasa.

Inveti ca meriti tot ce este mai bun

Chiar daca te-ai confruntat cu o stima de sine scazuta in urma respectivei relatii, ajungi cu timpul sa intelegi ca esti o persoana care merita tot ce are viata mai frumos de oferit. Ajungi sa iti dai seama ca nu poti trai o viata nefericita, plina de griji si de probleme. Intr-un final, te pui pe primul plan si lupti pentru tine.

5 permisiuni pe care sa ti le acorzi in 2023

Preferi sa ramai singura, decat nefericita

Daca ai avut parte de o relatie toxica, ai ajuns sa iti dai seama ca mai bine esti singura decat intr-o astfel de relatie. Singuratatea poate fi intimidanta la inceput, este de inteles. Dar apoi, ajungi sa te regasesti pe tine. Ajungi sa iti dai seama ce persoana erai inainte sa fii intr-o relatie care iti fura toata fericirea. Si ajungi sa preferi sa mai stai o perioada singura, decat sa fii iar intr-o relatie care te face nefericita.

Foto: depositphotos.com