Cel mai elegant aperitiv – Salata de pere cu gorgonzola, orz si nuci coapte

salata de pere cu gorgonzola
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
12 nov. 2018

Daca vrei sa te bucuri de o reteta simpla si foarte gustoasa iti recomand salata de pere cu gorgonzola, orz si nuci coapte.

Se pregateste foarte rapid, are o multitudine de arome care te vor face sa savurezi fiecare inghititura si e numai buna pentru seara, atunci cand ti-e foame dar nu ai timp de gatit si nimic din frigider nu-ti face cu ochiul.

Iar daca vrei sa-ti impresionezi musafirii cu un preparat simplu dar elegant, atunci salata de pere cu gorgonzola, orz si nuci coapte este solutia perfecta.

Ingrediente pentru salata de pere cu gorgonzola, orz si nuci coapte

1 para;

2 felii de gorgonzola;

100 de grame de orz fiert;

2 maini de frunze de salata;

ulei de masline;

piper proaspat macinat

1 mana de nuci si migdale;

1 llingurita de miere;

1 lingurita de coaja de lamaie;

1 lingurita de unt.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Para se taie in jumatati si se curate de seminte. Pe fiecare jumatate de para se asaza cate o felie de gorgonzola. Perele se coc timp de 20-25 de minute, pana ce branza incepe sa se topeasca.

Se pune untul intr-o tigaie incinsa si se soteaza nucile si migdalele, impreuna cu coaja de lamaie si mierea. Se gatesc pana cand amestecul incepe sa se caramelizeze.

Frunzele de salata se spala, se usuca si apoi se asaza intr-un strat uniform pe doua farfurii. Deasupra se pune cate o jumatate de para peste care se presara orzul si nucile coapte. Se asezoneaza cu putin ulei de masline si piper proaspat macinat.

Foto: Shutterstock.com