Puterea florilor in farfuria ta – retete sofisticate ce iti surprind papilele gustative

Ingrid David1
De Ingrid David
5 apr. 2019

Primavara, care vine nu doar cu soare si vreme frumoasa, poate fi anotimpul perfect ca sa iti schimbi obiceiurile alimentare. Asa ca ia o mica pauza de la retele clasice si indrazneste sa incerci ceva cu totul si cu totul inedit.

Am pregatit pentru tine cateva retete ale caror ingrediente principale contin, printre altele, lalele, musetel, lavanda si… flori de nasturas.

Dulci sau acrisoare, gustare sau fel principal, de mancat sau de baut, florile comestibile pot deveni ingrediente principale in retetele tale. Da, iti promitem ca iti vor placea! In plus, arata atat de frumos…

Uleiurile esentiale care trateaza eficient anxietatea

1. Miel cu lavanda

Ciudata combinatie poate da gata orice gurmand sau musafir mai pretentios. Tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti o pulpa de miel dupa reteta clasica, iar la final, sa adaugi cateva fire de lavanda. Nu insista cu numarul firelor pe friptura! Lavanda are un parfum destul de puternic, iar friptura va deveni de nemancat. Sau, inainte cu doar cateva minute de a scoate friptura din cuptor, pune deasupra un amestec din miere, ulei si ceva lavanda zdrobita.

2. Omleta cu crizanteme comestibile si papadie

Amesteca intr-un vas doua-trei oua (depinde de cate portii vrei sa-ti iasa) si putina branza slaba. Dupa ce ai batut bine, adauga trei flori de crizanteme maruntite si un manunchi mic de frunze de papadie. Amesteca apoi ceapa taiata marunt, si un cartof fiert in prealabil. Prajeste amestecul pe ambele parti.

Buddha bowl, o salata simpla, cu o multime de nutrienti

3. Salata cu nasturel (sau Condurul Doamnei)

Scoate o salata clasica din anonimat adaugand la ingrediente o mana de Tropaeolum majus. Planta, cunoscuta la noi drept creson indian, condurul doamnei sau nasturel, poate fi folosita in alimentatie datorita frunzelor sale, dar si a semintelor. Acestea pot fi macinate si utilizate ca inlocuitor pentru piperul negru.

4. Prajitura cu violete

Cu miros suav si delicat, si cu un aspect interesant, micile violete te pot scoate din incurcatura. Daca stii ca urmeaza sa primesti musafiri pentru care ineditul si nonconformismul conteaza, fa o prajitura sau un tort si, inainte de a-l servi, arunca pe farfurie cateva violete.

5. Creveti cu Hibiscus si Sumac

Cele doua plante originare din Asia pot da un gust excelent crevetilor tai. Amesteca ulei de masline cu suc de lamaie si cateva condimente. Apoi, pune in acest amestec frunze de hibiscus si sumac macinat. Tocmai ai creat o marinata excelenta pentru crevetii tai. Prajeste-i apoi sau gateste-i la cuptor, si vei sesiza diferenta.

Efect antistres si stimularea imunitatii: beneficiile nenumarate ale musetelului

6. Jeleu de musetel

Pune o cana cu flori de musetel intr-o cratita de dimensiuni medii. Adauga o jumatate de cana cu apa. Adu la fierbere si apoi lasa 10 minute. Strecoara florile prin doua randuri de tifon si pastreaza infuzia de musetel. Amesteca apoi infuzia cu gelatina intr-o cratita mai mare. Aduce la fierbere si adauga doua cani cu zahar. Fierbe amestecul un minut, amestecand constant. Dupa ce indepartezi spuma, pune jeleul in borcane sterile si sigileaza.

Foto: Shutterstock.com