Probabil cea mai buna reteta de somon la cuptor

1
De Roxana Dobrita
7 ian. 2020

Daca erai in cautarea unei retete de somon la cuptor cu care sa-ti impresionezi oaspetii, cautarea a luat sfarsit, am gasit-o noi.

Secretul? O marinata simpla, dar plina de arome, in care se amesteca armonios pasta miso sarata cu siropul de artar dulce. Lasa pestele sa absoarba sosul in timp ce incalzesti cuptorul, iar fasolea verde trebuie lasata sa se patrunda bine alaturi de filetele de peste.

Pune si un pic de orez la fiert si e gata cina!

Naut cu coriandru si nuca de cocos. O adevarata savoare!

Ingrediente pentru somon la cuptor cu fasole verde:

-4 filete de somon cu tot cu piele

-sare si piper proaspat macinat

-4 lingurite de sirop de artar

-1 lingura de miso alb sau brun

-1 lingura de otet de orez

-2 lingurite de sos de soia

-1 catel de usturoi dat prin razatoare

-450g de fasole verde

-2 linguri de ulei de masline

-fulgi de ardei rosu (optional)

-1/4 lingurita ulei de susan (optional)

-1/4 cana patrunjel tocat

-4 felii de lime, pentru servit

-sare de mare, pentru servit (optional)

-orez alb gatit, pentru servit (optional)

Salata cu portocale si nuci pecan, un adevarat rasfat culinar

Mod de preparare:

Pasul 1

Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si tapeteaza o tava cu hartie sau folie de copt. Asezoneaza filetele de somon cu sare si piper si pune-le intr-un bol adanc.

Pasul 2

Intr-un bol mai mic, amesteca siropul de artar, pasta miso, otetul de orez, sosul de soia si usturoiul. Toarna mixtura peste filetele de somon si maseaza-le bine. Lasa-le la marinat pana se incalzeste cuptorul.

Pasul 3

Intre timp, intr-un bol mediu, asezoneaza fasolea verde cu ulei de masline, fulgi de ardei si ulei de susan (daca folosesti). Adauga sare si piper dupa gust. Aseaza filetele de somon in tava, cu partea cu piele in jos, inconjurate de fasolea verde.

Supa verde pentru detoxifiere. Bucura-te de beneficiile sale miraculoase

Pasul 4

Lasa la copt somonul pana ce carnea devine opaca si fasolea verde e bine gatita – in jur de 12 minute. Exact inainte de a le servi, presara-le cu patrunjel si zeama de la feliile de lime. Asezoneaza cu sare de mare si serveste cu orez fiert, daca preferi.

Foto: Instagram – @littlespicejar