Supa verde pentru detoxifiere. Bucura-te de beneficiile sale miraculoase

1
De Daniela Mitran
1 ian. 2020

Mesele de sarbatori pot fi destul de grele. Este perioada in care ne satisfacem aproape toate poftele, dar in acelasi timp ne putem lupta cu kilogramele in plus sau cu senzatia de balonare. Si ce facem in cazul acesta?

Ne asiguram ca avem o alimentatie sanatoasa, desigur! Supa verde pentru detoxifiere este o alegere perfecta. Iti recomand sa incerci aceasta reteta oricand iti doresti sa mananci ceva sanatos si satios in acelasi timp.

Supa verde pentru detoxifiere are foarte multe beneficii asupra sanatatii. Se prepara usor, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji in privinta timpului.

Asigura-te ca ai toate ingredientele in casa si prepara cateva portii.

Cum sa prepari supa verde pentru detoxifiere

Aceasta supa verde pentru detoxifiere necesita cateva ingrediente, insa are foarte multe beneficii asupra sanatatii.

Este perfecta pentru a o consuma in lunile de iarna, deoarece intareste organismul.

Si… sa-ti mai spun un secret: este bogata in nutrienti si absolut delicioasa, asa ca ai toate motivele sa o incerci!

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, pisati
  • 3 dovlecei zucchini, taiati in bucati mici
  • 200 grame de mazare congelata
  • 300 grame de boabe de fasole verde sau edamame
  • 250 grame de broccoli
  • 1 litru de supa stock de legume
  • 3 linguri de menta proaspata, macinata
  • 2 legaturi de cimbru proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o oala de dimensiuni mari caleste ceapa si usturoiul cu doua linguri de ulei de masline. Amesteca constant cu o lingura de lemn, astfel incat sa nu se arda. Este suficient sa prepari termic aceste ingrediente timp de opt minute.

Adauga bucatile de zucchini, boabele de mazare, fasolea verde si broccoli in oala si continua sa amesteci.

Cand acestea incep sa prinda culoare, dupa cateva minute, adauga supa de legume, menta si cimbrul.

Asteapta pana cand supa fierbe complet, apoi las-o la foc mic timp de 30 de minute.

Dupa ce a fiert, toarna supa intr-un blender si pulseaza pana cand aceasta capata un aspect omogen.

Adauga la final sare si piper dupa gust, apoi serveste supa.

Poti sa consumi supa calda sau rece, in functie de preferinte.

Foto: Getty Images.