Supa de telina cu bacon si crutoane

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
18 apr. 2019

Daca iti doresti un preparat elegant, cu arome suprinzatoare, cu care sa iti rasfeti invitatii sau iubitul, atunci trebuie neaparat sa incerci supa de telina cu bacon si crutoane.

Vei ramane placut impresionata de aroma pe care o da telina sotata acestui preparat, iar crutoanele cu bacon si uleiul de masline extravirgin intregesc excelent gustul acestui preparat demn de un restaurant cu stele Michelin.

Chiftelute de curcan in stil asiatic – cu un sos delicios dulce-acrisor

Ingrediente pentru spua de telina cu bacon si crutoane:

-6 linguri de unt nesarat;

-60 ml de smantana;

-3 felii de paine cu grosimea de 4 cm, taiate in cubulete cu grosimea de 2 cm;

-100 gr bacon, taiata fin;

-12 tulpini de telina (aproximativ 1 kg), curatate de nervuri si tocate marunt;

-piper;

-sare;

-3 catei mari de usturoi, taiati fin;

-2 cepe medii, tocate marunt;

-3 fire de praz, taiate pe jumatate si tocate marunt;

-ulei de masline infuzat cu lamaie, pentru decorare.

Mod de preparare:

Se ia o tigaie mare in care se pun la topit 4 linguri de unt. Se adauga prazul, ceapa, usturoiul si se asezoneaza din belsug cu sare si piper. Se gatesc la foc mediu, amestecand ocazional, timp de 12 minute, pana cand ingredientele se inmoaie fara sa se rumeneasca.

Apoi, se adauga telina si se gateste timp de aproximativ 3 minute, amestecand de cateva ori, pana cand incepe sa se inmoaie. Se adauga 1 litru de apa si se da in clocot, apoi se reduce pana la moderat temperatura de gatire. Se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 30-40 de minute, pana cand legumele devin foarte moi.

Cea mai buna tarta quiche de primavara a lui Jamie Oliver

In acelasi timp, se ia o tigaie mare in care se pun fasiile subtiri de bacon si se gatesc timp de 8 minute, pana cand se rumenesc si devin crocante. Cand sunt gata, se scot pe un prosop de hartie ca sa se scurga de grasime. Se pun crutoanele de paine si se gatesc la foc moderat timp de 8 minute, pana cand se rumenesc si devin si ele crocante. Se scot pe un servet de hartie si se asezoneaza cu sare si piper.

Lucrand in transe, se paseaza supa cu ajutorul unui mixer de mana, pana cand capata consistenta unui piure, apoi se pune din nou in oala in care a fiert si se incorporeaza smantana, apoi se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Se serveste calda, impreuna cu bacon, crutoane si ulei de masline infuzat cu masline.

Foto: Shutterstock.com